utorak, 16. avgust 2022.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
24°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 60%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Vidovdanski polumaraton u Kruševcu: Pobednici Saša Stolić i Nevena Rajković

Vidovdanski polumaraton u Kruševcu: Pobednici Saša Stolić i Nevena Rajković

Polumaraton Grad Kruševac je od juče na listi evropskih i svetskih gradova koji održavaju uličnu trku u polumaratonu, u okviru manifestacije „Vidovdan 13“

Promoter trke bio je Ivan Zeljković – Zeka milioner, poznati tv voditelj, trku je otvorio gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, a nastupilo je preko 200 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Među prijavljenim takmičarima bio je veliki broj i iskusnijih maratonaca, koji su imali nebrojano mnogo ovakvih trka.

Drago mi je da je Kruševac domaćin jedne ovakve trke, a ubeđen sam u to da ćemo dogodine imati još više takmičara. Takođe, verujem da će vrlo brzo ova trka prerasti u maraton, a to je prilika da na ulicama našeg grada vidimo i najpoznatije maratonce sveta. Svim takmičarima želim puno uspeha i da trku završe, po ovom vrelom danu, zdravi i nepovređeni, rekao je gradonačelnik Gašić.

Pobednik današnjeg polumaratona (staza dužine 21,35 km) u muškoj konkurenciji je Saša Stolić iz Lazarevca, sa vremenom 1:17:10, a u ženskoj konkurenciji Nevena Rajković iz Kruševca, sa vremenom 1:28:14.

U trci zadovoljstva koja je takođe okupila veliki broj učesnika, čija je staza bila duga 3,8 kilometara, učestvovao je veliki broj profesionalnih atletičara, rekreativaca i poznatih sportskih radnika iz Kruševca. Pobednik u obe konkurencije su atletičari iz Paraćina – Dušan Krstić i Milena Simić. Učešće u ovoj trci uzeli su i članovi Sportskog društva „Palestra“ iz Kruševca.

Medalje i nagrade slavodobitnicima uručio je Nikola Petrović, pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu.

Povezano