petak, 29. maj 2020.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
12°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 2 m/s JZ
 

Projekat: „Razvoj plasteničke proizvodnje u južnoj Srbiji“

Projekat: „Razvoj plasteničke proizvodnje u južnoj Srbiji“

Očekuje se otvaranje oko 400 radnih mesta, a vrednost investicije u Kruševcu iznosiće od 40 do 50 miliona evra. Projekat „Razvoj plasteničke proizvodnje u južnoj Srbiji“, realizovaće se u Nišu i Kruševcu, i opštinama Bojnik, Leskovac i Leposavić

Fabriku ulja u Kruševcu obišla je delegacija u cilju postizanja dogovora o ustupanju oko 30 hektara zemljišta ovog preduzeća za realizaciju projekta „Razvoj plasteničke proizvodnje u južnoj Srbiji“.

Očekuje se otvaranje oko 400 radnih mesta, a vrednost investicije u Kruševcu iznosiće od 40 do 50 miliona evra, ističe koordinator savetnika Republike Srbije za privredu i ekonomiju, ujedno i izvršni direktor Projekta, Goran Kostić, dodajući da je reč o projektu kojim se grad Kruševac obavezuje da obezbedi zemljište sa infrastrukturom, a strateški partner kompletnu investiciju i tehnološki proces plasteničke proizvodnje.

Projekat „Razvoj plasteničke proizvodnje u južnoj Srbiji“, realizovaće se u Nišu i Kruševcu, i opštinama Bojnik, Leskovac i Leposavić. Ukupna vrednost investicije je 220 miliona evra, a rok za izgradnju tehnoloških, odnosno proizvodnih parkova za plasteničku proizvodnju je 3 godine.

Povezano