subota, 11. jul 2020.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

„Zvezda“ ponovo u igri

„Zvezda“ ponovo u igri

Posle skoro tri meseca prekida rada, zbog nedostatka posla, svi radnici konfekcije „Zvezda“ u restrukturiranju odazvali su se pozivu rukovodilaca da počnu sa radom 

Posebnim naporima zaposlenih, uz konkretnu podršku gradskih vlasti i Veća samostalnih sindikata za Rasinski okrug, ugovoreni su poslovi za narednih mesec dana.

„Bez obzira što se radnicima duguje 13 plata i što je poslednja isplata ličnog dohotka bila u martu ove godine, svi eventualni problemi tehničke, tehnološke i kadrovske prirode rešavaće se u hodu. Svesni situacije u kojoj se nalazimo dalji poslovi za naredni period su u direktnoj zavisnosti delom od našeg zalaganja, poštovanja roka i kvaliteta ugovorenih poslova, a najviše od odluke resornog ministarstva, koje je najavilo rešavanje problema društvenih preduzeća u restrukturiranju. Kako je društveno preduzeće Konfekcija „Zvezda“ Kruševac u restrukturiranju u raljama pomoći i obećanja, a od kada ima status preduzeća u restrukturiranju nije koristilo ni dinar subvencija, ovo će biti poslednji pokušaj očuvanja radnih mesta. Uslovno, ako je resornom ministarstvu to i cilj a nadamo se da jeste“, kaže se u saopštenju društvenog preduzeća Konfekcija „Zvezda“ u restrukturiranju Kruševac.

I. Filipović

Povezano