sreda, 3. jun 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Zbog dugova putari u štrajku

Zbog dugova putari u štrajku

Nakon neuspelih pregovora sa resornim ministrastvima putarska preduzeća Srbije stupila su od 26. juna u štrajk. Putari traže da im se plati za obavljene radove ali i da država duplira sredstva za održavanje putne mreže u zemlji

Saobraćajnice od republičkog i međunarodnog značaja trenutno se ne održavaju jer je Kompletna putarska privreda Srbije je u štrajku i obustava rada će trajati dok država ne nađe model za isplatu zaostalih dugova kao i dodatna sredstva za održavanja putne mreže, izjavio je za Radio televiziju Kruševac član predsedništva granskog sindikata radnika putarskih preduzeća Srbije i predsednik odbora samostalnog sindikata Kruševacputa Marjan Milojević. Država duguje putarima preko milijardu i trista miliona dinara, što je uzrok blokade poslovnih računa većine preduzeća, a činjenica je da sa planiranih osam milijardi dinara, kolika su budžetska sredstva, nisu dovoljna za redovno održavanje putne mreže ističu u sindikatu.

–  Kruševacput inače redovno održava puteve u lokalu, ističe Milojević s obzirom da grad Kruševac svoje ugovorene obaveze izmiruje dogovorenom dinamikom.

Ovo kruševačko preduzeće i kadrovski i tehnički spremno je da prihvati i realizuje i sve preuzete zadatke kažu u sindikatu. Uz uslov naravno i da investitor takođe, kako je ugovorom utvrđeno, ispoštuje svoj deo obaveza.

Zoran Pavlović

Povezano