petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

U toku prijavljivanje na konkurs za direktore javnih preduzeća

U toku prijavljivanje na konkurs za direktore javnih preduzeća

Procedura za prijavljivanje na konkurs za direktore javnih preduzeća sa teritorije Grada Kruševca je u toku. Kandidati moraju da ispunjavaju niz uslova, koji su, na poslednjoj sednici Skupštine Grada, usaglašeni sa novim Statutima preduzeća

Na poslednjoj sednici Skupštine Grada Kruševca, odbornici su doneli odluku o imenovanju vršilaca dužnosti direktora: Aerodroma Rosulje, Direkcije za urbanizam i izgradnju, Javnog-komunalnog preduzeća Kruševac, Poslovnog centra, Radio-televizije Kruševac, Gradske toplane i Vodovoda, nakon čega je osnivač raspisao javni konkurs za izbor direktora. Konkurs je objavljen u Službenom glasniku broj 56 od 28. juna i u dnevnom listu „Danas“, a zainteresovani kandidati i javnost mogu da se informišu i na sajtu Gradske uprave, gde su istaknuti uslovi za svako preduzeće.

– Skupština je imenovala komisiju za sprovođenje konkursa za izbor direktora. Ona će biti organ koji će za Skupštinu pripremiti predloge kandidata za direktore i preko određene jedinice lokalne samouprave materijal će biti obrađen i dostavljen Skupštini na usvajanje. Budući direktori biraju se na period od četiri godine – pojašnjava predsednik Skupštine Grada Kruševca, Živan Nikolić. Prema Zakonu o javnim preduzećima, direktori bi trebalo da budu nestranačke ličnosti, ali je on nešto fleksibilniji za lokalne samouprave, koje na bazi statuta javnih preduzeća donose odluke o izboru direktora.

– Na poslednjoj sednici data je saglasnost na statute javnih preduzeća. Statuti su usaglašeni u svim delovima sa Zakonom o javnim preduzećima, počev od imovine preduzeća, pa redom do funkcionisanja preduzeća u celini i jedna od izmena su i uslovi koje treba da ispunjava direktor: da ima visoku školu, da bude stručnjak u jednoj od oblasti kojom se bavi javno preduzeće… Mi smo to ispoštovali u prethodnom postupku, sarađujući sa javnim preduzećima, da u svojim statutima ne unesu nešto što nije u skladu sa zakonom, pa da mi u postupku pred Skupštinom Grada vraćamo to ponovo – ističe Nikolić. Na sednici Skupštine izabrani su i Nadzorni odbori javnih preduzeća, koji će zameniti dosadašnje upravne odbore. Osnovna razlika je u tome da će oni brojati po tri člana (na republičkom nivou po pet), a jednog od njih daje javno preduzeće. I u tom delu su kadrovski uslovi rigorozni, pa se, u cilju kvalitetnijeg rada javnih preduzeća, biraju lica sa visokom stručnom spremom.

Dejan Milojević

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.