nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Delegacija “Bilećanaca” odala poštu Srđanu Aleksiću

Delegacija “Bilećanaca” odala poštu Srđanu Aleksiću

U ime delegacije Škole rezervnih oficira pešadije, Slobodan Radičević iz Kruševca je rekao da su ih u školi učili da poštuju ljudske vrednosti, te da ljude dele na dobre i zle i da budu tolerantni

Delegacija od oko tridesetak bivših pripadnika Škole rezervnih oficira pešadije iz Bileće, među kojima se našao i veći broj članova, ove nekad elitne vojne institucije, iz Rasinskog okruga, položila je cveće na grob Srđana Aleksića u Trebinju, koji je poginuo braneći prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića.

Srđan postoji samo ukoliko postojite vi koji želite da imate prijatelja i druga, koji želite da živite radeći i pazeći jedan drugoga, rekao je Srđanov otac Rade i dodao da je on ponosan zbog njihovog dolaska na Srđanov grob, te da ništa ne pada s neba i da se za sve treba izboriti pa i za dobrotu.

U ime delegacije ŠROP, Slobodan Radičević iz Kruševca je rekao da su ih u školi učili da poštuju ljudske vrednosti, te da ljude dele na dobre i zle i da budu tolerantni.

S obzirom da je Srđan položio život upravo za takve ideale, smatrali smo da je savim prirodno da mi budemo danas prisutni na njegovom grobu, a nadam se da će se to dešavati i svake naredne godine kada budemo posećivali Bileću, izjavio je Radičević i dodao da je skupu u Bileći prisustvovalo više od 300 pitomaca koji su od 1956. do 1992. godine bili pripadnici ŠROP u Bileći iz svih bivših jugoslovenskih republika.

Prema njegovim rečima ove godine je bilo četvrto okupljanje po redu i svake godine je sve masovnije.

Okupljamo se i sastajemo u čast te škole koju smo svi završili. Kod nas nema priče o politici i istoriji, mi jednostavno poštujemo i negujemo tradicije te škole i pokušavamo da delujemo humano, istakao je Radičević.

Šemsudin Hebibović iz Mrkonjić Grada, koji je trenutno nastanjen u Sanskom Mostu, predstavnik bosanskohercegovačkih pitomce ŠROP iz Bileće je rekao da već pet godina u Sanskom Mostu postoji ulica koja nosi ime Srđana Aleksića.

Izuzetno mi je drago što sam upoznao Srđanovog oca Radu, kao što mi je drago i to što su ljudi u gradu u kome živim prepoznali veličinu Srđanovog djela, humanost i ljudskost prije svega, rekao je Hebibović.

 

Povezano