sreda, 21. oktobar 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
13°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 59%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

PGP Radio Kruševac (3): Zoran Gajić – U Novom Sadu, ej/ Rastao sam pored Dunava (video)

PGP Radio Kruševac (3): Zoran Gajić – U Novom Sadu, ej/ Rastao sam pored Dunava (video)

Rođeni Kragujevčanin imao je tri jaka razloga zbog kojih su ga Kruševljani vrlo često svojatali kao počasnog Čarapana. Prvi je bio jer ga je upravo veliki Dragan Toković promovisao u jugoslovensku folk zvezdu načinivši mu dva vanvremena hita “U Novom Sadu, ej” i “Rastao sam pored Dunava”, drugi jer je taj hit sing objavio za PGP Radio Kruševac, a treći jer je nekoliko godina kasnije snimio prvu himnu FK Napretka…

Pevač narodnih pesama Zoran Gajić, koji je sebi dao nadimak Grozdinac, iz poštovanja prema majci, umro je iznenada na vrhuncu slave. Kao adolescent bio je u domu za maloletnike, voleo da se tuče. Oni koji su ga bolje poznavali, tvrde da je bio nežne prirode, a da je grubostima bežao od sebe takvog. Njegova slava došla je iznenada, kada je 1972. godine objavljen njegov prvi singl sa duplom A stranom “U Novom Sadu, ej” i “Rastao sam pored Dunava”. Tekstove I muziku načinio je Kruševljanin Dragan Toković, koji ga je na snimanju i pratio sa svojim Tamburaškim orkestrom.

Nekoliko godina kasnije, 1978., u vreme najveće Napretkove slave, snimio je za “Diskos” i “Pesmu navijača Napretka”. Preminuo je iznenada desetak godina kasnije.

 

Povezano