petak, 15. novembar 2019.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

EPS: 122 godine od izgradnje prve hidroelektrane u kruševačkom kraju (video)

EPS: 122 godine od izgradnje prve hidroelektrane u kruševačkom kraju (video)

Preduzeće se menjalo u skladu sa zahtevima zajednice i danas je to moćna, društveno odgovorna kompanija koja pokriva teritoriju od preko tri hiljade kvadratnih kilometara sa preko 110 hiljada potrošača

Svečanom sednicom kolegijuma, kruševačka Elektrodistribucija obeležila je dan preduzeća i 122 godine od izgradnje prve hidroelektrane u kruševačkom kraju.

Shodno zahtevima zajednice, menjalo se i ovo preduzeće da bi to danas bila moćna, društveno odgovorna kompanija koja pokriva teritoriju od preko tri hiljade kvadratnih kilometara sa preko 110 hiljada potrošača, naglasio je u pozdravnom govoru direktor Elektrodistribucije Kruševac Nebojša Đašić, uz podsećanje da su „generacije zaposlenih u Elektrodistribuciji obaležavale 10. jul, dan rođenja Nikole Telse kao svoj praznik, a ovaj dan je i prilika da se podsetimo da je prošlo je više od 120 godin otkako se stanovnicima Kruševca redovno isporučuje struja„.

Članove kolegijuma i bojne goste pozdravili su zamenik gradonačelnika Kruševca Siniša Maksimović, koji je ukazao na značaj ove kompanije za ukupnu stabilnost zemlje, i predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije Aca Marković, podsetivši da su pred ovim poslovnim sistemom krupni izazovi poput restrukturiranja i daljeg prilagođavanja.

Ovom prilikom, metodom slučajnog kompjuterskog izbora, kruševačka Elektrodistribucija nagradila je dva svoja potrošača: Zvonimira Đurića iz sela Buci i preduzeće „Aroma“.

Z. Pavlović

Povezano