subota, 27. februar 2021.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 60%
Brzina vetra: 6 m/s SZ
 

„Vodeničarski dani“ u Kukljinu

„Vodeničarski dani“ u Kukljinu

U Kukljinu je četvrtu godinu za redom održana sportsko-turistička manifestacija „Vodeničarski dani“. Pokrovitelj je Grad Kruševac a organizator Mesna zajednica Kukljin uz podršku Kulturno prosvetne zajednice

Već četvrtu godinu za redom, Mesna zajednica Kukljin na Petrovdan organizuje sportsko-turističku manifestaciju „Vodeničarski dani“. Mesna zajednica Kukljin obezbedila je za goste i posetioce besplatno pivo i vodeničarski kačamak iz kazana, a prema oceni organizatora  predsednika saveta ove Mesne zajednice, Vladimira Anđelkovića, ovakva manifestacija značajna je za čitav kraj.

Na ovogodišnjoj manifestaciji u Kukljinu posetioci su pred kulturno umetničkog programa uživali i u sportskim nadmetanjima: skokovima sa splava u Moravu slobodnim stilom i vožnji čamaca.

Pokrovitelj je Grad Kruševac, a prema rečima direktorke Kulturno prosvetne zajednice Violete Kaplarević, uz čiju su podršku održani Vodeničarski dani, Kukljin je pravi primer kako treba biti dobar domaćin.

Pored meštana Kukljina i gostiju iz okolnih sela “Vodeničarskim danima” prisustvovali su i narodni poslanik Radoslav Komlenović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nikola Petrović i  gradski većnici Miloje Mihajlović, Bratislav Ilčić i Žarko Anđelković.

 

Povezano