nedelja, 21. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Milenko Mihajlović (SSSS): Nosioci privrednog života upravo preduzeća u restrukturiranju (video)

Milenko Mihajlović (SSSS): Nosioci privrednog života upravo preduzeća u restrukturiranju (video)

Nedavno objavljeni plan i program mera za ubrzano definisanje statusa preduzeća u restrukturiranju ministarstva finansija i privrede, izazvao je veliku pažnju ovdašnje javnosti

Između ostalog i zato što najavljuje stečaj za 27 preduzeća za koja ne postoji interesovanje kupaca, kao i da će se do kraja godine prodati još 66 ovakvih kolektiva.

Podsetimo u Kruševcu je sedam preduzeća u restrukturiranju sa oko tri hiljade radnika i u ovoj fazi, sa izuzetkom industrije 14.oktobar, ne postoje konkretni predlozi njihovog budućeg statusa.

Za savez samostalnih sindikata Srbije progam strukturnih reformi javnog sektora i rešavanje problema preduzeća u restrukturiranju delimično je prihvatljiv, kaže član predsedništva ove centrale i predsednik kruševačkog veća Milenko Mihajlović. – Konkretno, prihvatljivi su planovi ubrzane privatizacije i podržavljenje nekadašnjih društvenih preduzeće, ostale mere, međutim, smatraju u sindikatu, moraju biti predmet naknadnih i analiza i dogovora, dodaje on.

Kruševac je podseća Mihajlović posebno zainteresovan za predloge ministarstva finansija i privrede imajući u vidu da su nosioci privrednog života u gradu upravo preduzeća u restrukturiranju.

Ova organizacija je, kažu u sindikatu, za strukturne promene, uz uslov, dodaje Mihajlović, da reforme prati i proces utvrđivanja političke i druge odgovornosti za nastalo stanje ali i da teret stabilizacije ne bude i ovog puta, uslovno rečeno, priviligija samo radništva.

 

Povezano