utorak, 7. april 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
15°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 24%
Brzina vetra: 5 m/s SI
 

„Bistričko kolo“ u Dvoranu (VIDEO)

„Bistričko kolo“  u Dvoranu (VIDEO)

Manifestacija ,,Bistričko kolo“ 2013. počinje u Dvoranu večeras od 20 sati i 30 minuta, zajedničkim koncertom kulturno-umetničkih društava iz Trmčara, Žabara Trebotina i Male Vrbnice, Makrešana, Dvorana i etno grupe ,,Lazarica“ iz Kruševca.

U subotu 20. jula u ranim jutarnjim satima je okupljanje vernika i doček njegovog preosveštenstva episkopa kruševačkog gospodina dr Davida Perovića u porti manastira Svete velikomučenice nedelje nakon čega je od osam časova sveta arhijerejska liturgija. U večernjim satima održaće se književno veče Društva ,,Ćirilo i Metodije“ u porti pomenute crkve.

U četvrtak 25. jula biće otvorena retrospektivna izložba i likovna kolonija a od 20 sati i 30 minuta nastupiće kulturno-umetnička društva ,,Prosvijeta“ iz Vlasenice, ,,Sveti Pantelejmon“ iz  Han PIjeska i Bistrica iz mesta domaćina.

Za petak 26. jul planiran je obilazak grada Kruševca i upoznavanje gostiju sa kulturno-istorijskim znamenitostima nakon čega će koncert održati folklorni ansambli ,,Lazarica “ i ,,Bistrica „.

Javni čas slikanja je 30. jula a poslednjeg dana manifestacije 31. jula od 18 sati je otvaranje izložbe slika nastalih na likovnoj koloniji i nastup kulturno-umetničkih društava ,,Ivica Jeremić Šicer“ iz Kukljina i ,,Bistrica“ iz Dvorana.

Organizatori manifestacije ,,Bistričko kolo“ su Kulturno prosvetna zajednica Kruševac, Mesna zajednica Dvorane i kulturno-umetničko društvo ,,Bistrica“ iz Dvorana a pokrovitelj je grad Kruševac.

Povezano