utorak, 7. april 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 22%
Brzina vetra: 6 m/s ISI
 

Danas centralni program “Belovodske rozete”

Danas centralni program “Belovodske rozete”

Centralni program 38. manifestacije “Belovodska rozeta” je danas na letnjoj sceni u Beloj Vodi od 21 sat, dok će u nedelju nastupiti gostujuće kulturno- umetničko društvo iz Ljubinja u Hercegovini

U amfiteatru u Beloj Vodi danas od 21 u okviru centralnog programa manifestacije “Belovodska rozeta Srbije”, nastupiće Vojin Aleksić na violini, Milan Malinović na harmonici, frulaš Zoran Jevtić, solista Vladimir Mitrović, muška pevačka grupa ,,Đuveglije“ i etno grupa ,,Božuri Careva grada“. Ovom prilikom biće dodeljena nagrada Rozeta Srbije dr Dragoljubu Nedeljkoviću, istaknutom srbisti iz Beograda.

U okviru “Belovodske rozete” do 21. jula radi i vajarska i mozaičarska škola i kolonija, čiji su tradicionalni učesnici učenici odeljenja starih zanata Saobraćajno tehničke škole iz Čačka, a dela umetnika nastalih na koloniji biće izložena u Muzeju vajarstva u Beloj Vodi.

Poslednjeg dana manifestacije u nedelju nastupiće kulturno-umetničko društvo „Ljubinje“ iz istoimenog mesta u Hercegovini, kao i pevačka grupa ,,Ljubinjski zvuci“ sa solistom Milicom Radić. Organizatori manifestacije su Kulturno prosvetna zajednica Kruševac, kulturno-umetničko društvo ,,Ratko Jovanović“ i Mesna zajednica Bela Voda, pokrovitelj je grad Kruševac, a medijski pokrovitelj Regionalna Radio Televizija Kruševac.

 

Povezano