četvrtak, 2. jul 2020.

Kruševac
četvrtak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
24°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 2 m/s SSZ
 

Kruševački EPS godinu dana kasnije: Prioritet naplata dugovanja (VIDEO)

Kruševački EPS godinu dana kasnije: Prioritet naplata dugovanja (VIDEO)

Elektrodistribucija Kruševac koja posluje u okviru „ElektroSrbije Kraljevo“, kao deo velikog sistema Elektroprivrede Srbije, i za osnovnu delatnost ima distribuciju električne energije, u proteklih godinu dana poslovala je dobro, ispunila Poslovni plan, a naredni period biće posvećen investicijama, izjavio je za RTK direkor Nebojša Đašić

Elektrodistribucija će prioritetno raditi na naplati dugovanja od kupaca, koji u ovom trenutku iznose 800 miliona dinara za domaćinstva i skoro milijardu za privredu. Uz apel da se izmire dugovanja, direktor Đašić je potvrdio da će od avgusta cena struje biti viša, kao i da će kupci dobiti novi račun za struju koji će obuhvatiti samo potrošnju u julu. Ovaj račun izdaće novoformirano privredno društvo „EPS Snabdevanje“ koje će se baviti poslovima trgovine, u skladu sa novinom – razdvajanjem poslova trgovine od distributivnih poslova u okviru sistema EPS-a.

Elektrodistribucija Kruševac, koja posluje u okviru „ElektroSrbije Kraljevo“, kao deo velikog sistema Elektroprivrede Srbije, i za osnovnu delatnost ima distribuciju električne energije, u proteklih godinu dana ispunila je Poslovni plan, a naredni period biće posvećen investicijama, izjavio je za RTK direkor Nebojša Đašić.

Snabdevanje kupaca električnom energijom bilo je uredno kao i investiciono održavanje distributivnog elektroenergetskog sistema. Završeni su i pušteni u pogon ugovoreni elektroenergetski objekti. Uz misiju sigurnog snabdevanja svih kupaca električnom energijom pod tržišno najpovoljnijim uslovima, vizija kruševačke Elektrodistribucije je da radi kao društveno odgovorno preduzeće u saradnji sa srodnim javnim gradskim preduzećima i Gradskom upravom Kruševca, istakao je Đašić.

Povezano