sreda, 3. jun 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Veterinarska: Podnet Izveštaj o poslovanju i radu

Veterinarska:  Podnet Izveštaj o poslovanju i radu

Na konferenciji za novinare u Javnoj ustanovi Veterinarska stanica Kruševac, direktor ove kuće Saša Anđelković predstavio je Izveštaj o poslovanju i radu u prethodnih godinu dana

Uz podsećanja na podatke da je Veterinarska stanica osnovana 1952.godine, i da je u februaru 2011.izvršen prenos sa Vlade Republike na grad Kruševac, direktor ove ustanove Saša Anđelković dodao je da se Stanica u okviru koje posluje preko 17 veterinarskih ambulanti samostalno finasira ostvarivanjem prihoda na tržištu.

U proteklih godinu dana Javna ustanova Veterinarska stanica Kruševac ostvareno je povećanje ukupnih prihoda za oko 12 odsto odnosno 7 miliona dinara, a ukupan prihod u 2012. realizovan je u iznosu od oko 81 miliona dinara, rečeno je na konferenciji za novinare sazvane povodom predstvljanja Izveštaja o poslovanju i radu ove ustanove.

Na poboljšanje planiranog obima usluga i povećanja prihoda, znatno je uticalo sklapanje ugovora sa većim poljoprivrednim gazdinstvima i pravnim licima o kompletnom vršenju usluga za njihove potrebe iz delatnosti stanice. Što se tiče investicionih aktivnosti, između ostalog nabavljeno je 5 terenskih vozila , dva su preuzeta od gradske uprave, remontovan je kompletni vozni park koji trenutno raspolaže sa 22 vozila.

Anđelković je naglasio da je saradnja sa gradom, Javnim preduzećima i ustanovama , kao i Nadzornim odborom odlična.

 

Povezano