ponedeljak, 6. jul 2020.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 77%
Brzina vetra: 1 m/s JZ
 

Potpisan Memorandum o izgradnji malih hidroelektrana (VIDEO)

Potpisan  Memorandum o izgradnji malih hidroelektrana (VIDEO)

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine potpisalo je, početkom sedmice, trojni Memorandum o izgradnji malih hidroelektrana sa predstavnicima više gradova i opština, među kojima je i Kruševac, kao i sa potencijalnim investitorima. U toku naredne tri godine uslediće izgradnja malih hidroelektrana

U ime lokalne samouprave u Kruševcu, potpisnik Memoranduma je pomoćnik gradonačelnika za ekologiju, održivi razvoj i energetiku Dragana Milićević, koja podseća da je Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine javni poziv o konkurisanju za izgradnju malih hidroelektrana raspisalo 19. februara.

Predstavnici Ministarstva, lokalnih smouprava i potencijalnih investitora potpisali su zatim trojni Memorandum o razumevanju. U Kruševcu su četiri lokacije za izgradnju mini hidroelektrna: Jašice 1 na Jablaničkoj, Jašice 240 i Vučja rupa na Ribarskoj i Rlička – na Rličkoj reci.

U toku naredne tri godine uslediće izgradnja malih hidroelektrana, koja predstavlja jedan od modela da Srbija do 2020. poboljša energetsku efikasnost, korišćenje obnovljivih izvora energije i smanji emisiju štetnih gasova za 20 odsto, što je predviđeno zakonskom regulativom.

Povezano