subota, 23. oktobar 2021.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

INTERVJU ZA RTK: Lešnjaka (ne) brine neefikasnost

INTERVJU ZA RTK: Lešnjaka (ne) brine neefikasnost

U intervjuu za RTK, strateg Napretka Milan Lešnjak analizira pripreme na Zlatiboru i otkriva na kojim pozicijama su ekipi neophodna pojačanja. Nezvanično, Nikola Trujić vraća se pod Bagdalu. Vest za navijače – uskoro počinje prodaja sezonskih i pojedinačnih ulaznica za sezonu 2013/14.

Kako ocenjujete pripreme na Zlatiboru?

– Proveli smo 20 dana na pripremama. Nije bilo većih povreda, izuzev Smiljkovića, koji se povredio na treningu, neočekivano, ali u pitanju je mehanička povreda, što je rizik našeg posla. Ono što je bilo dobro je, svakako, odnos i zalaganje momaka na treninzima i utakmicama. Realizacija je bila nešto slabija, ali to i jeste generalno problem u ovom delu priprema ako se radi ozbiljno i na pravi način, jer su noge izuzetno teške i prisutan je pad koncentracije kod momaka.

Tri remija bez postignutog gola i poraz 5:2 od Slobode zabrinuli su navijače Napretka. Smatrate li da ima razloga za brigu 12 dana pre prve ligaške utakmice?

– Mi nijednu utakmicu nismo počeli u sastavu kakav bi trebalo da bude, jer su igrali igrači koji su bili na probi. Protiv Slobode, recimo, na poziciji zadnjeg veznog 90 minuta odigrao je igrač koga smo hteli da vidimo i da budemo sigurni da li je on za Napredak. Posle te utakmice smo dobili jasnu sliku da on nije za ovaj klub. Izgubili smo utakmicu, ali smo, opet, bili sigurni u ono što smo hteli da vidimo. Ove tri utakmice koje su odigrane nerešeno – to su utakmice u kojima smo imali šanse, minimum po tri stopototne, ali realizacija nije bila na zavidnom nivou, što je, ponavljam, normalno u ovoj fazi priprema.

Da li su Napretku potrebna pojačanja i na kojim pozicijama?

– Napretku su uvek dobrodošla pojačanja. Napredak više ne može da bude lider kao prošle godine što je bio u Prvoj ligi, koju je dominantno osvojio. Super liga je viši nivo takmičenja, ozbiljniji su igrači, veći klubovi i, naravno, da je svaki dobar igrač dobrodošao. Ali, u ovom trenutku, u deficitu su pozicije levog beka i zadnjeg veznog. Tu su nam pod hitno potrebna pojačanja.

Koje su ambicije Napretka u novom šampionatu?

– Cilj je da se napravi siguran i stabilan superligaš, a, naravno, ukoliko nam se ukaže prilika za nešto ozbiljnije, trudićemo se da ne ispustimo šansu.

Da li pratite situaciju u ostalim klubovima Super lige?

– U svakodnevnom sam kontaktu sa sportskim direktorom Matijaševićem oko naših igrača, a što se tiče ostalih ekipa, upućen sam u dešavanja oko dolazaka i odlazaka igrača, ali sam, iskreno, u potpunosti usredsređen na Napredak.

U prva tri kola imate jako težak raspored: dva gostovanja, nakon čega dolazi Crvena zvezda. Koja su Vaša očekivanja?

– Želje i očekivanja su da na svakoj utakmici pružimo maksimum. Što se tiče samog izbora i rasporeda, mi ne možemo da utičemo na to, tako da, generalno, pre ili kasnije to nas očekuje. Ajde neka to bude na početku, da vidimo tačno gde smo u deficitu, ako smo u deficitu.

Povezano