petak, 15. januar 2021.

Kruševac
petak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 69%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Smotra izvornog narodnog stvaralaštva (VIDEO)

Smotra izvornog narodnog stvaralaštva (VIDEO)

Likovnom kolonijom u Kalenićkom Prnjavoru i „Zlatnim glasom sabora“ sutra počinje 44. Sabor narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač prođoh Šumadiju“. Pokrovitelji četvorodnevne manifestacije su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Rekovac.

Manifestacija „Prođoh Levač prođoh Šumadiju“ predstavlja smotru izvornog narodnog stvaralaštva Levča, Šumadije i Pomoravlja a ovogodišnji 44. sabor počinje sa dva predsaborska dana. Sutra, prvog dana, održava se 22. likovna kolonija i Zlatni glas Sabora a u petak je u crkvenoj porti veče folklora. „Manifestacija zvanično počinje u subotu, 3. avgusta“, kaže direktor Turističke organizacije Rekovac Nenad Filipović. Svečano otvaranje je u subotu, 3. avgusta u 17 sati, a ovogodišnji sabor otvoriće ministarka zdravlja prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Uz učešće brojnih kulturno umetničkih društava iz cele zemlje, predstavnike diplomatskog kora i visoke zvaničnike obaviće se i tradicionalni izbor za najlepšu učesnicu sabora, devojku sa najdužim pletenicama, najbolje očuvanu šumadijsku nošnju kao i za najduži brk.

Pokrovitelji četvorodnevne manifestacije su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Rekovac.

Povezano