četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Guarana Lovefest u Vrnjačkoj Banji

Guarana Lovefest u Vrnjačkoj Banji

“Guarana Lovefest”, najveći muzički i umetnički festival u centralnoj Srbiji, počeo je u Vrnjačkoj Banji.

Sedmi po redu “Lovefest” traje od 1. do 3. avgusta, a posetioce očekuje muzički program na tri lokacije u gradu, besplatni sadržaji na deset programskih zona, kao i aktivnosti u okviru posebnih omladinskih i humanitarnih projekata.

Prvog dana festivala, publika je imala priliku da čuje lokalni synth pop disco bend Armuši, beogradski alternativni rok bend Stray Dog, reggae/ska/punk grupu Zaa iz Kruševca, a kao zvezde večeri nastupiio je popularni bosansko-hercegovački sastav DUBIOZA KOLEKTIV. Ostatkom programa prvog dana, ali i narednih dana preovlađuju producenti elektronske techno, haus i drum’n’bass muzike.

Drugog dana festivala nastupa jedan od pionira drum’n’bass muzike, američki producent CARL CRAIG, dok će poslednji dan nastupiti još jedno veliko ime elektronske muzike, takođe američki producent, KEVIN SAUNDERSON.

Lovefest je dobio podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva finansija i privrede, kao i podršku Opštine Vrnjačke Banje, dok je kompanija Guarana glavni sponzor festivala.

– Ovo je nastavak organizovanja velikih manifestacija u Vrnjačkog Banji, posle Vrnjačkog karnevala i koncerta Cece Ražnatović – kaže Nebojša Bogićević iz Turističke organizacije i dodaje da će „brojka posetilaca ovih manifestacija biti preko pola miliona, kada se sumiraju rezultati”.

 

Povezano