utorak, 19. januar 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
-2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 70%
Brzina vetra: 2 m/s IJI
 

Tradicija za sva vremena

Tradicija za sva vremena

Na 44. Saboru narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“, održanom u u Kaleniću, Kruševac i Rasinski okrug predstavljala su dva Kulturno umetnička društva, a u okviru prateće manifestacije „Zlatne ruke Levča“, sa etno proizvodima učestvovala je „Etno Rasina“, u saradnji sa Savezom gluvih i nagluvih iz Kruševca.

U nedelju, poslednjeg dana Sabora, u porti manastira Kalenić, izložbom domaće radinosti i starih zanata, održana je manifestacija „Zlatne ruke Levča“. Učešće je uzela „Etno Rasina“, u saradnji sa Savezom gluvih i nagluvih iz Kruševca, a u Kulturno umetničkom programu Grad Kruševac i Rasinski okrug predstavljala su dva kulturno umetnička društva, iz Velike Lomnice i Velikh Kupaca. Tom prilikom, najlepšom saboricom proglašena je članica KUD „Radomir Jakovljević Jakša“ iz Lomnice, Marija Đorđević.

Na Saboru se, posle pauze od tri godine, pojavio i Zoran Pantić iz Padeža. Komisija je zabeležila da su njegovi brkovi dugi 85 cm. Naravno, Zoran Pantić je postao najbrk Sabora. Na 44-om Saboru izvornog narodnog stvaralaštva u Kaleniću učešće je uzelo više kulturno umetničkih društava iz Srbije, ali i po jedan ruski i beloroski ansambl, kao i KUD „Mladost“ iz Banja Luke, Republika Srpska.

Povezano