subota, 11. jul 2020.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Novi računi za struju (VIDEO)

Novi računi za struju (VIDEO)

Potrošačima električne energije na kućnu adresu strigla su obaveštenja o dugovanju ili pretplati, a računi sa kompletnim izveštajem biće dostavljeni najkasnije do 15. avgusta. Ova situacija nastala je u skladu sa odredbama Zakona o energetici, jer je od 1. jula sa radom počelo privredno društvo „EPS snabdevanje“.

– Formiranjem privrednog društva „EPS snabdevanje“ ispunjena je zakonska obaveza da se u privrednim društvima za distribuciju električne energije razdvoje delatnosti snabdevanja i operatera –  naglašava rukovodilac sektora za trgovinu električnom energijom Elektrodistribucije Kruševac Dragana Timić.

Nakon dobijanja obaveštenja na kućne adrese najksanije do 15 avgusta stići će računi sa tačnim podacima o stanju i utrošenoj struji, dodaje Dragana Timić.

Računi se i ubuduće plaćaju na šalterima Elektrodistribucije, a uredne platiše koje do 25. u mesecu izmire dugovanja za prethodni mesec, ostvaruju botinet od 5 procenata, dok se za neizmiren dug obračunava kamata. Za reprogram o izmirenju duga za električnu enegriju potrošači se mogu javiti u kancelariji broj 3, kao i potrošači koji su već na reprogramu , ukoliko smatraju da su novi uslovi otplate duga povoljniji. Uslov je izmireno dugovanje za juni 2013.

Povezano