nedelja, 5. decembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
12°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 42%
Brzina vetra: 2 m/s IJI
 

Štrajk u Konfekciji Zvezda (VIDEO)

Štrajk u Konfekciji Zvezda (VIDEO)

Većina radnika društvenog preduzeća Konfekcija Zvezda u restrukturiranju, od danas je u štrajku. Juče je za 85 odsto radnika isplaćena akontacija po 10 hiljada dinara, i prema saopštenju direktora Miće Ilića, ostatak ove i još jedna plata biće im isplaćena do kraja avgusta.

Isplata zaostalih zarada od marta 2012. i redovna isplata naknada i zarada, uplata penzija i doprinosa za zdravsto, overa zdravstvenih knjižica i isplata naknada za troškove prevoza u visini cene prevozne karte u javnom saobraćaju, zahtevi su radnika  Društvenog preduzeća Konfekcija Zvezda u restrukturiranju.

Juče je za 85 odsto radnika uplaćena akontacija ličnog dohotka i prema saopštenju direktora Miće Ilića, do kraja avgusta obećana je isplata preostalog dela ove i uplata još jedne plate.

Poslednje primanje pre jučerašnje akontacije bila je isplata 13.000 dinara u martu ove godine.

„Radnice su očajne jer posla ima, moraju da dolaze u fabriku a nemaju čime. Zbog toga se u anketi o odlasku iz preduzeća uz otpremninu od 300 evra po godini radnog staža za odlazak izjasnilo 99 odsto zaposlenih“, rekla je predsednica štrajkačkog odbora Marina Dimić.

Radnici su, pošto nakon jučerašnjeg sastanka, nije postignut dogor sa rukovodstvom, jutros obustavili proizvodnju, dodala je Marina Dimić.

Dimić je dodala i da se većina anketiranih radnika odlučila za socijalni program, kojim bi se radnicima isplatilo 300 evra po godini staža.

Štrajk jutros nije počeo u 7 sati, pošto radnici nisu u to vreme bili na radnim mestima, naveo je direktor Mića Ilić.

Povezano