sreda, 3. jun 2020.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 58%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

“14. oktobar”: Ugovor sa “Trepčom” šansa za izlazak iz krize (VIDEO)

“14. oktobar”: Ugovor sa “Trepčom” šansa za izlazak iz krize (VIDEO)

U zgradi Gradske uprave u Kruševcu, potpisan je ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji između IMK „14. oktobar“ i RTB „Trepča“ iz Kosovske Mitrovice. Ugovore su potpisali direktori Dragi Nestorović i Jovan Dinkić, a prisustvovali su, pored delegacija oba preduzeća, gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Kruševca Bratislav Gašić i Siniša Maksimović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin

Ugovorom je predviđeno preventivno održavanje Trepčine mehanizacije, remont mašina, aranžmani tipa staro za novo, a bilo je reči i o budućim investicionim ulaganjima.

Gradonačelnik Gašić je rekao da „14. oktobar“ ovim, kao i nedavno potisanim ugovorom sa Kolubarom, ima šansu da izađe iz krize u kojoj se našao u proteklih 12 godina i najavio odlazak u Italiju sa delegacijom ovog giganta na razgovore sa četiri italijanske firme koje su zainteresovane za proizvodnju malih traktora u Kruševcu.

Aleksandar Vulin je ugovor o saradnji prokomentarisao kao očigledan primer da je Kosovo i Metohija važan ekonomski deo, koji može da pokrene i druge delove Srbije i kao očigledan dokaz da na Kosovu i Metohiji ne stanuju samo istorija i politika, već i velike vrednosti – privreda, ekonomija i značajni ugovori.

Gradonačelnik Gašić podsetio je da je jedna od glavnih najava povodom godišnjice vršenja vlasti u Kruševcu, očuvanje velikih sistema, kao što su 14. oktobar, Trajal i Župa.

Rudarsko-topioničarski basen „Trepča“ funkcioniše iz dve odvojene celine: između 60 i 65 odsto rudnika nalazi se u južnom delu Kosovske Mitrovice, a ostatak na severu.

 

Povezano