petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
3°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

AU “Eureka” na konferenciji u Volosu (VIDEO)

AU “Eureka” na konferenciji u Volosu (VIDEO)

U grčkom gradu Volosu održana je međunarodna konferencija “e-Infrastrucutre for an Engaging Science Classroom” koja je okupila veliki broj osoba koje se bave istraživanjima, obrazovanjem i promocijom nauke, pre svega astronomije. Članovi AU “Eureka” učestvovali su na ovoj konferenciji sa tri rada.

Radovi sa kojima su se predstavili članovi “Eureke” su bili: Sanja Jovanović i Zoran Tomić – “Teaching children about astronomy through the game”, Zoran Tomić – “Work of AS “Eureka” on the promotion and popularization of astronomy in Krusevac” i Zoran Tomić, Gianluca Masi i Jovan Aleksić – “Application of the Internet in the promotion and popularization of Astronomy”.

Takođe, Zoran Tomić je zajedno sa Milanom Miloševićem predstavio i projekat “Astronomija iz fotelje” koji je realizovan u Nišu, gde je putem donacije Filip Moris kompanije Niš dobio svoju prvu astronomsku opservatoriju.

Prva dva navedena rada su su na konferenciji predstavljena kao poster prezentacije, dok je Zoran Tomić svoj zajednički rad sa dr Gianluca Masi i Jovanom Aleksićem, posvećen primeni interneta u promociji astronomije, predstavio kao virtuelni predavač. Zbog obaveza i nemogućnosti da lično prisustvuju konferenciji rad je predstavljen putem Google Hangout-a.

Uskoro će radovi biti publikovani, kao i posteri sa konferencije. Ovo je jedan od velikih uspeha AU “Eureka” koji su na konferenciji uspešno predstavili svoj rad na promociji astronomije u Kruševcu i Srbiji.

Povezano