četvrtak, 28. oktobar 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
6°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

FK Napredak: Spremni za Jagodinu

FK Napredak: Spremni za Jagodinu

 „Imamo dobar tim, iskusne igrače koji su već igrali u Superligi. Napredak sada ima ekipu za vrh srpskog fudbala“, smatra kapiten Kruševljana Nenad Mirosavljević.

U sezoni koja će doneti prevlast po broju osvojenih titula, pošto su Partizan i Crvena zvezda izjednačeni sa po 25, lako se može dogoditi da šampionska kruna pripadne Vojvodini. Bilo bi to osveženje za posrnuli srpski fudbal, ali pred današnji start 69. posleratnog, odnosno osmog srpskog prvenstva još uvek se veće šanse daju večitima.

Šampionat Srbije sastavljen od 16 klubova odavno već pripada trećeligaškom evropskom rangu skromnog kvaliteta, praznih tribina, sa uglavnom očekivanim rezultatima u korist večitih rivala. Igraće čak šest ekipa iz Beograda (Partizan, C. zvezda, Rad, OFK Beograd, Čukarički i Voždovac), koji će samo 10 puta putovati u goste (Novi Sad, Jagodina, Užice, Subotica, Ivanjica, Pećinci, Niš, Kragujevac, Novi Pazar i Kruševac), čime će preći ukupno 1.665 kilometara.

„Imamo dobar tim, iskusne igrače koji su već igrali u Superligi. Napredak sada ima ekipu za vrh srpskog fudbala“, smatra kapiten Kruševljana Nenad Mirosavljević.

Šef stručnog štaba Napretka Milan Lešnjak i kapiten Nenad Mirosavljević optimisti su pred gostovanje prošlogodišnjem osvajaču Kupa Srbije. Lešnjak je rekao da njegov tim ima tajne adute koje će pokušati da iskoristi protiv dobre, ali ne i besprekorne Jagodine, dok je Mirosavljević istakao da, bez obzira na ime protivnika, njegov tim u svaku utakmicu ulazi sa pobedničkim ambicijama. Start utakmice je u 20;00 sati.

Možda jedina svetla tačka domaćeg takmičenja, posle osvajanja titule evropskog šampiona omladinske reprezentacije jeste ulaganje u infrastrukturu. Osim večitih i Vojvodine, uz postavljene stolice, noćne utakmice pod svetlošću reflektora čime je ugođaj veći igraće Napredak, Jagodina, niški Radnički, ali uskoro i Čukarički.

Podsetimo da je čak deset klubova promenilo trenera.

„Nama je uvek cilj opstanak u ligi, ali se trudimo i pravimo ekipu kako bismo zabeležili što bolji rezultat. U sutrašnjoj utakmici protiv Zvezde videće se odnos snaga, ali verujem da Javor u ovoj postavi sa novim trenerom Bogićevićem može da bude ozbiljan protivnik“ kaže Nikola Lišanin, sportski menadžer Javora.

„Naš cilj je opstanak, ali Sloboda može i mora mnogo više. Da mi je ambicija da sačuvamo mesto u ligi, i ništa više, otišao bih iz Slobode 14. septembra, kada ćemo pod reflektorima dočekati Partizan. Želim da dosanjamo Evropu. Ne mogu da shvatim da naši velikani sa 12-15 miliona evra budžeta ispadaju od klubova za koje nisam ni čuo“, istakao je Dragan Subotić, predsednik Slobode.

Povezano