subota, 24. februar 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Kulturna diverzija se nastavlja

Kulturna diverzija se nastavlja

Ajde fest, već drugu noć za redom okuplja diverzante svih generacija. Dok je prve večeri promovisano lokalno muzičko stvaralaštvo, sinoćnim programom predstavljeni su gosti sa strane: reditelj Jovan Joca Jovanović, Mileta Mijatović i Lenhart tapes i beogradski sastav Consecration.

Joca Jovanović je na otvorenoj tribini razgovarao o svojim počecima i inspiraciji koju je pronalazio za svoja filmska ostvarenja, od kojih su neka bila prikazana u okviru festivala. Publika je imala priliku da pogleda kratak film „Kolt 15 GAP , kao i dugometražni film iz 1971.godine „Mlad i zdrav kao ruža“.

Nakon Jovanovića, usledio je muzički program, koji je otvoren nastupom neobičnog dvojca. Mileta Mijatović i Lenhart tapes publici, koja je najpre stidljivo pristupila ovom dešavanju, izveli su opus pesama i autentične muzike koja nastaje zahvaljući interesantnom načinu korišćenja vokmena. “O autoru i njegovom delu”, “Asimilacija 22”, “Budite sretni što niste latentni” neke su od pesama koje su izveli u okviru pesničko-muzičkog performansa.

Drugo festivalsko veče zatvoreno je nastupom dugo očekivanog sastava Consecration. Na letnjoj pozornici Kpz-a izveli su jedan lep best of repertoar, najbolje od njih sa sva tri albuma, kako su uostalom i najavili u razgovoru pre početka festivala. Energija , kao njihova glavna snaga, a koju prenose na nastupima raširila se i po publici Ajde festa, pa su izašli iz okvira originalnih pesama i poslužili se improvizacijom. Na pomenutom repertoaru našla se i stvar koja opija – „Praskozorje“, odlično prihvaćena od strane publike.

Consecration čine: Danilo Nikodinovski – vokal i gitara, Ivan Aranđelović – bas i Matija Dagović – bubanj. Iako su pre samo pet meseci izdali poslednji album „Cimet“, za jesen najavljuju izlazak novog koji će se pojaviti pod nazivom „Univerzum zna“. Interesanto je da na najavljenom izdanju trenutno radi Aron Harris, bubnjar sastava Isis. Pored novog albuma, Consecration sprema i jedan veći koncert u Beogradu u oktobru.

Ekipa Ajde festa za poslednje festivalsko veče pripremila je još jednu filmsku celinu koju čine kratka ostvarenja mlade rediteljke Ivane Todorović , nakon čega će uslediti i kratki filmovi kruševačkih autora. Večerašnji muzički program otvoriće čačanski bend Za Dž, dok će festival zatvoriti dobro poznati kruševački sastav ZAA.

Ivana Grujić, Foto: Nemanja Đorđević

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.