utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Kvantaška pijaca: Cene niže, kupaca sve manje (VIDEO)

Kvantaška pijaca: Cene niže, kupaca sve manje (VIDEO)

Na kvantaškoj zelenoj pijaci u Kruševcu cene voća i povrća na veliko, niže su u proseku za oko 20 procenata. Ipak, prodavci se žale da je kupaca sve manje.

Uprkos suši, poslednjih mesec dana, rod povrća i voća ove godine je iznad proseka, navode stručnjaci, a to pokazuje i ponuda na kruševačkoj kvantaškoj zelenoj pijaci, koja je odlično snabdevena kvalitetnim proizvodima, a otvorena od kasnih večernjih sati do jutra.  Prodavci   dolaze iz sela sa teritorije grada Kruševca, ali i iz okoline – Ćićevca, Varvarina i drugih susednih opština.

Kvalitetna paprika se prodaje po ceni od 35 dinara po kilogramu, krompir 30, plavi patlidžan 50, kupus 15 dinara, dok se paradajz kreće između 300 i 350 dinara po gajbi. Crno grožđe, „Kardinal“ je 50, a belo, „Viktorija“ 70 dinara po kilogramu. I bostan je pojeftinio, pa su lubenice 10, a dinje između 15 i 20 dinara.

Pred početak sezone stvaljanja zimnice, još uvek nema mnogo kupaca. Uslovi, kako prodaje, tako i kupovine su odlični, a Poslovni centar, koji gazduje kvantaškom, kao i gradskim pijacama, ovih dana proširuje prodajni prostor.

Po mnogim mišljenjima hladniji dani, povratak sa godišnjih odmora, kao i stara praksa da zimu dočekamo sa punim teglama, uvećaće i promet na kruševačkom kvantašu.

Povezano