četvrtak, 26. novembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s SSZ
 

Ul. Miše Mitrovića – Nagomilani problemi ne mogu se odjednom rešiti

Ul. Miše Mitrovića – Nagomilani problemi ne mogu se odjednom rešiti

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, sa saradnicima, obišao je danas Ulicu „Miše Mitrovića“ i razgovarao sa meštanima o mogućnostima rešavanja problema vode u ovom delu naselja Lazarice koje se graniči sa Vučakom.

 – Nagomilani problemi nelegalizovanog naselja iz 60-tih godina, sa neasfaltiranim putem, ne mogu se odjednom niti u kraćem roku rešiti, izjavio je gradonačelnik Gašić i naglasio da je za izgradnju vodovodno-kanalizacione mreže u ovom delu Ulice „Miše Mitrovića“ potrebno preko 5 miliona dinara budžetskih sredstava, što za ovu godinu nije planirano.

Prema rečima direktora kruševačkog „Vodovoda“ Milutina Tasića, potrebno je uraditi rekonstrukciju cevovoda u dužini 1500 metara kao i izgradnju hidroforskog postrojenja, projektna dokumentacija je u izradi, a o praktičnom rešenju pitanja vode u ovom naselju još je rano govoriti.

Prema rečima sekretara MZ Lazarica Marka Rakića, tokom sutrašnjeg dana biće postavljena cisterna sa vodom za piće i sanitarne potrebe.

Život meštana Ulice Miše Mitrovića, u zimskom periodu je još teži – jer je neasfaltirana deonica puta – u zimskom periodu – često neprohodna, dok epilog ove, i mnogih sličnih priča sa problemima divljih naselja – sledi.

Povezano