četvrtak, 24. septembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

Ovog leta bogat program KPZ Kruševac (VIDEO)

Ovog leta bogat program KPZ Kruševac (VIDEO)

U Kulturno-prosvetnoj zajednici Kruševac do kraja nedelje realizovaće se završni programi Leta kulture i manifestacije Zvezdano Zdravinje. Za početak septembra planirani su Padeški kladenac i Radojkino kolo.

Promocijom knjige „Šareni konaci“ autora Save Popovića sutra se nastavlja Leto kulture u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Kruševac. U sredu je na repertoaru predstava za decu „Pepeljuga u zemlji čuda“ dramskog studija Osnovne škole „Jovan Popović“, a dvomesečni program se završava izložbom etno hrane i ručnih radova i kulturno-umetničkim programom u okviru Etno dana. U Kulturno-prosvetnoj zajednici su zadovoljni realizovanim sadržajima, kaže direktorka Violeta Kaplarević.

U okviru Leta kuture, na letnjoj sceni Kulturno prosvetne zajednice Kruševac, večeras od 20 i 30 biće izvedena predstava „Ženski razgovori“ po tekstu Duška Radovića, u kojoj su glumci, nastavnici Osnovne škole „Jovan Popović. Ideja ovog neobičnog projekta je da nastavnici pokažu da sjajno i složno funkcionišu ne samo u školi, već i na sceni. Predstava se večeras izvodi šestu put, a učestvovaće 16-oro nastavnika OŠ „Jovan Popović“.

 

Od šest programa Zvezdanog Zdravinja 27. i 28. avgusta, prema rečima direktorke Violete Kaplarević, realizovaće se nastup KUD-a „Bistrica“ iz Dvorana i Zvezdani sabor. Početak septembra obeležiće Međuokružna smotra izvornog narodnog stvaralaštva „Padeški kladenac“ i Dani Radojke i Tineta Živkovića u Globoderu.

Kaonik kao ovogodišnji pobednik 40. jubilarne manifestacije Takmičenje sela predstavljaće u oktobru Grad Kruševac na okružnoj smotri u Stalaću.

Povezano