sreda, 3. jun 2020.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 58%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

HI ŽUPA: Od ponedeljka isplata socijalnog programa (VIDEO)

HI ŽUPA: Od ponedeljka isplata socijalnog programa (VIDEO)

Sredstva za realizaciju socijalnog programa uplaćena su hemijskoj industriji ŽUPA i u naredne dve nedelje krenuće isplata radnicima koji su prihvatili da uz odgovarajuću naknadu napuste preduzeće. U pitanju je socijalni program Vlade Srbije namenjen zaposlenima u preduzećima u restrukturiranju.

Kruševačka hemijska industrija ŽUPA prvi je i zasad jedini kolektiv kojem su uplaćena sredstva za realizaciju socijalnog programa zahvaljujući izuzetnom angažovanju fabričke administracije i u prilici smo da već ponedeljka krenemo sa isplatama radnika, kaže generalni direktor Bojan Cvetković.

Sredstva za realizaciju socijalnog programa uplaćena su hemijskoj industriji ŽUPA i u naredne dve nedelje, počev od ponedeljka, krenuće isplata radnicima koji su prihvatili da uz odgovarajuću naknadu napuste preduzeće, izjavio je za Radio Televiziju Kruševac generalni direktor Bojan Cvetković.

Ukupno se prijavilo 314 od ukupno 335 zaposlenih u ŽUPI, većini će biti isplaćena naknade od tri stotine evra po godini staža, a 19 radnika, kojima nedostaje pet godina staža do penzije, steklo je pravo, preko Nacionalne Službe za zapošljavanje, na mesečnu naknadu od 60 odsto prosečne bruto zarade u republici.

Fabrika je inače tehnički spremna za značajniju proizvodnju i u planu je, kaže direktor Cvetković, da se pored proizvodnje flotacionih sredstva aktiviraju i fabrike kalijumeve hemije i pesticida, gde će radno angažovati uglavnom bivši radnici hemijske industrije ŽUPA.

Hemijska industrija ŽUPA posluje inače pod ovim imenom više od osamdeset godina u Kruševcu i u ovom kolektivu veruju da je socijalni program zapravo, samo uvod u privatizaciju i odnosno reaktiviranje proizvodnje i povratak radnika na posao.

Povezano