četvrtak, 26. novembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

„FAM KRUŠEVAC 2013.“: Prokuvalo Čokotino brdo (VIDEO)

„FAM KRUŠEVAC 2013.“: Prokuvalo Čokotino brdo (VIDEO)

Pre početka auto trke gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić je simboličnom vožnjom sa višestrukim šampionom Darkom Božilovićem prošao stazu u rekordnom vremenu

U Kaoniku, na Čokotinom brdu, održana je treća Auto trka na brdskim stazama „FAM KRUŠEVAC 2013.“, koja se boduje za Otvoreni AMS šampionat Srbije, Prvenstvo Republike Srpske i Šampionat Bosne i Hercegovine

Učestvovao je 31 takmičar, u sedam klasa automobila, na stazi dužine 2.450 metara. Trku, čiji je organizator Automobilski sportski klub „Sprint rejsing“, suorganizator i generalni pokrovitelj grad Kruševac, uz angažovanje i podršku brojnih gradskih službi i javnih preduzeća, svečano je otvorio gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić. Generalni sponzor je kruševački FAM, a zlatni EKO MLEK centar.

Kruševački Fam je generalni sponzor internacionalne trke, i nadamo se da će naredne godine broj učesnika biti još veći, rekao je generalni direktor ovog kolektiva Vladica Petrović

Eko mlek centar već treću godinu za redom pruža tehničke i servisne uslove vozačima, ističe vlasnik Perica Janković

Takmičari su iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, a sledeće godine očekujemo i učesnike iz više zemalja Evrope, rekao je u ime organizatora Dragan Zvekić

Pre početka auto trke gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić je simboličnom vožnjom sa višestrukim šampionom Darkom Božilovićem prošao stazu u rekordnom vremenu.

Gordana Stanisavljević

Detalje kao i snimak sa auto trke prenosimo sa internet stranice Gonzaracing.com:

 

Brdska trka Kruševac 2013 – duel kraljica

Kao što smo i očekivali ovogodišnje izdanje brdske trke Kruševac obeležili su vozači u „kraljicama“, reli nadimku Lancia Delte Integrale. Gost iz Bosne i Hercegovine, Suad Hota, ovoga puta je bio najbrži. Da mu ne bude lako pobrinuo se naš Aleksandar Vidosavljević čija Lancia nikada bolje nije radila a razlika od samo sekund i treptaj oka nakon tri vožnje u korist Hote govori o kakvoj je borbi bilo reč.

Treće mesto u generalnom plasmanu i prvo u klasi SuperProduction odlazi u ruke superbrzom Kruševljaninu Darku Božiloviću sa Ford Focusom. Junak dana je naravno i Miloš Spasojević koji se u svom povratku na trkačke staze domogao pobede u klasi 1.

Zbog klizišta i oštećenja kolovoza u gornjem delu staze organizator je pre prvih treninga u subotu odlučio da znatno odstupi od onoga što su vozači očekivali i što je pravilnikom najavljeno. Cilj trke je pomeren pre pomenutog oštećenja a šikana koja je planirana na tom mestu svoje mesto je našla na dugačkom pravcu koji je nastao jer je i start trke pomeren nekoliko stotina metara unazad kako bi se kompezovali izgubljeni metri u gornjem delu staze. Bilo kako bilo 31 takmičar iz Srbije i Bosne i Hercegovine našao se na startu prvog treninga. Na žalost ako u obzir uzmemo broj od 11 gostiju preostala cifra domaćih takmičara među kojima je ponovo bilo gostiju sa relija daleko je od zadovoljavajućeg.

Elem, bilo kako bilo, gledaoci koji su prisustvovali trci u Kruševcu kući nisu otišli nezadovoljni. Pored odlične borbe za generalni plasman najviše žara je bilo u klasi 1. Miloš Spasojević jeste trijumfovao ali rekord staze u klasi je postavio u poslednjem prolazu mladi Filip Pisarić. Treba istaći i Nemanju Milovanovića koji se na klizavoj stazi borio sa svojim BMW-om kao i gosta Bojana Simića sa Peugeotom i naravno Nikolu Miljkovića koji je zabeležio novu pobedu u grupi N do 2000ccm.

Kompletne rezultate trke možete pronaći klikom na LINK a mi Vam prikazujemo i jednu od vožnji Aleksandra Vidosavljevića u njegovoj moćnoj Lanciji Delti Integrale.

Povezano