ponedeljak, 28. septembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 52%
Brzina vetra: 6 m/s IJI
 

Brojne aktivnosti Narodnog muzeja Kruševac (VIDEO)

Brojne aktivnosti Narodnog muzeja Kruševac (VIDEO)

Narodni muzej Kruševac za naredni period planira nekoliko izložbi i programa kao i značajan međunarodni naučni skup VLAST I MOĆ VLASTELE U VREME KNEZA LAZARA. U toku je rekonstrukcija enterijera Umetničke galerije koja bi trebalo da bude završena do kraja narednog meseca.

Narodni muzej Kruševac je po rečima direktora Gorana Vasića tokom leta imao veliki broj posetilaca a za septembar priprema izložbu u saradnji sa likovnim umetnicima grada kao i poetsko veče. U pripremi je i organizovanje značajnog naučnog skupa koji će biti održan u muzeju i Velikom Šiljegovcu o temi VLAST I MOĆ VLASTELE U VREME KNEZA LAZARA na kome će učestvovati istoričari umetnosti, arheolozi i ustoričari sa beogradskog Univerziteta, Ukrajine, Austrije, Makedonije i drugih zemalja.

U planu je još nekoliko  izložbi  u Muzeju i Kući Simića, a u toku je i rekonstrukcija enterijera Umetničke galerije.

Treća faza rekonstrukcije u nastupajućem periodu biće uređenje fasade Umetničke galerije. Narodni muzej Kruševac u cilju popularizacije ove ustanove u kulturi među najmlađima počeo je sa dodelom besplatnih godišnjih ulaznica đacima prvacima tako da će do kraja meseca ova akcija biti završena u svim osnovnim školama.

 

Povezano