četvrtak, 24. jun 2021.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
35°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 32%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Padeški kladenac okupio oko 300 učesnika (VIDEO)

Padeški kladenac okupio oko 300 učesnika (VIDEO)

Tokom današnjeg, drugog dana, 28. međuokružnog sabora narodnog stvaralaštva „Padeški kladenac“, održana je takmičarska izložba starinskih jela i izložba radova nastalih na likovnoj koloniji, takmičarska smotra izvornih grupa kao i proglašenje najlepše devojke na saboru, najdilbera i najbake.

Drugi dan ovogodišnjeg 28. okružnog sabora narodnog stvaralaštva „Padeški kladenac“ u Padežu počeo je izložbom slika nastalih na likovnoj koloniji i takmičarskom izložbom starinskih narodnih jela. Prema oceni žirija nagrade za najbolje zgotovljena starinska narodna ječla dobili su Mara i Milanka Matić iz Vratara, KUD „BIstica“, KUD „Radomir Jakovljević Jakša“, KUD „Vukašin Vule Jeftić“ i KUD „Gerasim Vujić“.

Veći deo programa održan je u porti crkve Pokrova presvete Bogorodice u Padežu. Na smotri izvornih grupa učestvovalo je 12 kulturno umetničkih društava i 10 samostalnih grupa iz Pomoravskog, Raškog, Zaječarskog i Nišavskog okruga, a smotru je otvorio predsednik skupštine grada Živan Nikolić.

Na saboru je učestvovalo oko 300 učesnika iz Pomoravskog, Raškog, Zaječarskog i Nišavskog okruga. Najbolje programske tačke, koje će vrednovati selektorska komisija Saveza amatera Srbije, učestvovaće na 41. Saboru izvornog narodnog stvaralaštva Srbije, koji će se održati u Topoli krajem ovog meseca.

Organizator „Padeškog kladenca“ je Kulturno prosvetna zajednica, crkvena opština i mesna zajednica Padež i KUD „Polet“ Padež a pokrovitelj grad Kruševac.

Najbolje programske tačke, koje je vrednovala selektorska komisija Saveza amatera Srbije, učestvovaće na 41. Saboru izvornog narodnog stvaralaštva Srbije, koji će se održati u Topoli krajem ovog meseca. Organizator „Padeškog kladenca“ je Kulturno prosvetna zajednica, crkvena opština i mesna zajednica Padež i KUD „Polet“ Padež a pokrovitelj grad Kruševac.

Povezano