četvrtak, 24. septembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

Protesna šetnja radnika Kruševacputa (VIDEO)

Protesna šetnja radnika Kruševacputa (VIDEO)

Zbog dvomesečnog kašnjenja plata i konstatne blokade poslovnog računa, radnici putarskog preduzeća Kruševac put, održali su jutros zbor, a potom organizovali protesnu šetnju centralnim gradskim ulicama. Zboru je prisustvovao i gradonačlenik Kruševca Bratislav Gašić koji je obećao punu podršku lokalne samouprave ovom kolektivu.

Finansijski problemi i prezaduženost preduzeća posledica su privatizacije iz 2008. kada je beogradsko preduzeće EUROPARK kupilo kruševacput, ponovili su organizatori zbora,raniju iznetu tvrdnju.Sva imovina preduzeća je pod hipotekom kao jemstvo za kredite EUROPARKa  i tražiće se da tužilaštvo i SUP utvrde istinu o poslovanju ovog kolektiva u prethodnim godinama.

– Kruševacput od 2012. ima nove vlasnike, ali su problemi ostali isti i zato će se krenuti sa protesnim skupovima i animiranjem šire javnosti – kaže predsenik sindikalne organizacije u preduzeću Marjan Milojević.

Jasno je da je Kruševacpu žrtva prethodne loše privaticaije  istakao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

– Podrška lokalnih vlasti neće izostati, KRUŠEVACPUT  je potreban našem gradu i vama radnicima i moja je preporuka odustanite od štrajka i odgovornim odnosom prema poslu date doprinos izlasku iz krize – istakao je gradonačelnik Gašić.

Problemi su veliki ali ne i nerešivi, rekao je generalni direktor  Kruševacputa Milan Milenković i najavio  pomoć i podršku lokalnih vlasti i republičke administracije na putu izlaska iz sadašnjih teškoća.

Nakon  zbora  radnika ,organizovana je protesna šetnja centralnim gradskim ulicama i ponovljeni su zahtevi da institucije sistema utvrde istinu o privatizaciji i odgovornost za finansijske probleme  Kruševacputa i da poslovodstvo obezbedi redovne plata.

Povezano