četvrtak, 24. septembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 85%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

Otvorena eskpozitura „Sberbank“

Otvorena eskpozitura „Sberbank“

U  centru Kruševca, na mestu nekadašnje kafane „Top“ zvanično je otvorena ekspozitura Ruske banke „Sberbanka“.

Treću rebrendiranu ekspozituru, koja će pružati sve vrste usluga i proizvoda kako fizičkim, tako i mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima, zvanično su otvorili član Izvršnog odbora Sberbanke Srbije Marijana Vasilesku i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić. Cilj je da banka postane najpoželjniji partner za kompanije iz Kruševca i Rasinskog okruga, istakla je Marijana Vasilesku. Ona je  izjavila da je „Sberbank“ univerzalna banka koja pruža sve vrste usluga i proizvoda kako za fizička lica, tako i za mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

– Napravili smo novi korak ka približavanju našim klijentima širom Srbije. Kruševac je ekonomski i administrativni centar Rasinskog okruga koji ima dobar potencijal za razvoj bankarske delatnosti. Želimo da budemo spremni za pravo vreme koje dolazi, kada će ovo tržište imati trend rasta kako bi razvoj našeg poslovanja na ovim prostorima bio brz i efikasan. „Sberbank“ već radi jako dobro u Srbiji, a trenutno smo fokusirani na cilj da postanemo najpoželjniji partner za kompanije iz Kruševca i Rasinskog okruga. Imamo jedinstvene bankarske proizvode za privredni i poljoprivredni sektor i to iskustvo i znanje sa ruskog tržišta će biti iskorišćeno u bankarskm poslovanju u Srbiji – naglasila je  Vasilesku.

Gradonačelnik Bratislav Gašić veruje da će osim za građanstvo, otvaranje Ruske Sberbanke u Kruševcu imati značaj i za privredu grada.

– Ova ekspozitura otvara se na nekadašnjem kultnom mestu za sve Kruševljane. Ali, naš grad mora da se prilagođava izazovima modernog vremena i da prati svetske trendove u poslovanju i sveukupnom razvoju. Vama želim dobre poslovne rezultate, koji će da rastu kao i ovi stari platani ispred vaše ekspoziture , znamen prošlih vremena, ali i nemi svedoci sadašnjeg i budućeg. Sa „Sberbank“ očekujem dobru poslovnu saradnju u odnosu na lokalnu samoupravu i pomoć u razvoju javnih preduzeća – zaključio je Gradonačelnik.

„Sberbank“ je najveća ruska banka i vodeća globalna finansijska institucija koja poseduje gotovo trećinu celokupne aktive ruskog bankarskog sektora i ključni je davalac kredita nacionalnoj ekonomiji i najveći držalac depozita u Rusiji. Ima više od 110 miliona individualnih deponenata i milion korporativnih – u 20 zemalja. Banka ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji sa više od 18.000 ekspozitura, a njene međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, Srednju i Istočnu Evropu, Tursku i mnoge druge zemlje.

Svečanom otvaranju ekspoziture u Kruševcu prisustvovali su predstavnici Gradske uprave, Javnih preduzeća i ustanova i političkog, kulturnog i javnog života grada.

Povezano