četvrtak, 24. septembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

Trayal korporacija: Saopštenje za javnost (VIDEO)

Trayal korporacija: Saopštenje za  javnost (VIDEO)

U Trayal Korporaciji je održan zajednički sastanak poslovodstva i odbora Samostalnog sindikata kome su prisustvovali i gradonačelnik Bratislav Gašić i predsednik Odbora hemije i nemetala Ljubiša Nestorović

Sastanak je održan zbog najavljenog štrajka od strane Samostalnog sindikata kojim se od poslovodstva traži isplata jedne zarade, julske, najkasnije do 23. septrembra.U zahtevima su i povezivanje staža, za 2012. i 2013. godinu, isplata 5. i 3. dana kada Poslovodstvo u prethodnom štrajku nije odredilo minimum procesa rada, poboljšanje uslova rada i uspostavljanje proizvodnje u kontinuitetu.O zahtevima Sindikata govorio je Milosav Vukoičić, predsednik.

Predsednik Odbora hemije i nemetala Ljubiša Nestorović podržao je u potpunosti zahteve sindikalaca Trajala, a Gradonačelnik Bratislav Gašić objasnio je da će pitanje povezivanja staža biti rešeno na nivou države kroz konverziju dugovanja svake od firmi u državni kapital.

Gradonačelnik Gašić je takođe naglasio da će lokalna vlast, kao i državni organi učiniti sve da ukoliko dođe do raskida ugovora sa sadašnjim vlasnikom Trajala, Brikelom, na državnom nivou biti preduzete mere da Trajal kao firma opstane i svi zaposleni u Trajalu sačuvaju svoja radna mesta. Ove aktivnosti u slučaju raskida ugovora vodiće posebna radna grupa formirana od strane lokalne i državne vlasti.

Generalni direktor Trajala Ilian Pavlov je naglasio da firma ima ozbiljne ugovore od kojih će u narednom periodu biti finansijskih efekata, ali da su trenutne realne mogućnosti isplata jednog dela julske zarade do 23. septembra.

Od strane sindikata i poslovodstva formirani su pregovarački timovi koji do 23. septembra treba da pregovaraju i nađu za Trajal i zaposlene najbolje rešenje, kako ne bi došlo do radikalizacije štrajka.

Nakon sastaka Redakciji Radio Televizije Kruševac dostavljeno je saopštenje za javnost:

 

Povezano