sreda, 23. septembar 2020.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Regresirano gasno ulje na pumpama NIS-a (VIDEO)

Regresirano gasno ulje na pumpama NIS-a (VIDEO)

Poljoprivrednici će gasno ulje 0,1 i evro dizel, koje država regresira sa 50 dinara po litru, u količini od maksimalno 60 litara po hektaru, moći da kupe na 206 pumpi NIS-a.

Registrovani poljoprivredni proizvođači, koji imaju aktivna komercijalna gazdinstva, mogu da kupuju regresirano gorivo potrbno za jesenje radove do 30. novembra tekuće godine. Ove godine postupak za ostvarivanje prava na gasno ulje 0,1 i evro dizel, razlikuje se od prošlogodišnjeg-kaže savetodavac PSSS Kruševac Nemanja Konstantinović.

Gasno ulje 0,1 i evro dizel, koje država regresira sa 50 dinara po litru, u količini od maksimalno 60 litara po hektaru, kupuje se na 206 pumpi NIS-a. Potvrda o aktivnom statusu gazdinstva i fotokopija lične karte predaje se na NIS-ovim pumpama, gde dobijaju koveru sa karticom koju zadržavaju, i zahtev koji popunjavaju i šalju na adresu naznačenu na koverti.

Spisak prodajnih mesta objavljen je na internet stranici ministarstva poljoprivrede, i Uprave za agrarna plaćanja.

Zahteve za ostvarivanje prava na regres,poljoprivrednici podnose Upravi za trezor Ministarstva finansija najkasnije do 15. decembra.

Povezano