nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Gradonačelnik Gašić u „Zvezdi“: Štrajk ne rešava probleme (VIDEO)

Gradonačelnik Gašić u „Zvezdi“:  Štrajk ne rešava probleme (VIDEO)

Na poziv radnika, gradonačelnik Kruševca Bratrislav Gašić, prisustvovao je zboru u Konfekciji Zvezda i tom prilikom rekao da se štrajkom neće rešiti ni jedan od brojnih problema.

Štrajk ne rešava  ni jedan od brojnih problema sa kojima se godinama unazad susrećete, poručio je radnicima Zvezde, gradonačelnik Bratislav Gašić. Država nema para da pomaže privredu, socijalni program za radnike u preduzećima u restrukturiranju aktiviraće se tek u postupku privatizacije i realno, jedino iz tekućeg rada možete obezbediti sredstva za plate, čulo se na sastanku.

– Na vama je da sa rukovodstvom donesete plan daljeg rada i u tom slučaju sam spreman, da vam pružim maksimalnu podršku – istakao je  gradonačelnik  Gašić.

Na pitanja hoće li se utvrditi da li je bilo malverzacija u prethodnih deset godina i hoće li im se pomoći da prodaju nekoliko preostalih prodavnica i tako obezbedi novac za plate, gradonačelnik Gašić je podsetio da je istražni postupak u toku, a ukoliko nemaju poverenja u svoje poslovodstvo, neka formiraju komisiju koja će nadgledati eventualnu licitaciju. On lično, naglasio je, spreman je da posreduje kod Agencije za privatizaciju kako bi se ubrzala prodaja imovine preduzeća.

– Uprkos tome što su radnici Konfekcije Zvezda gotovo mesec dana u štrajku, imamo poslovne ponude uz obećanje potencijalnih partnera da će avansirati proizvodnju što govori da Zvezda ima kapacitete za tržišno poslovanje i da je potrebna domaćoj privredi – izjavio je za medije generalni direktor Milorad Ilić.

Zaposleni u kruševačkoj konfekiji Zvezda  su,podsetimo  gotovo  mesec dana u štrajku zbog 14-to mesečnog kašnjenja plata i neuplaćenih doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranja.Na zboru su se inače čuli i predlozi da su spremni da se vrate na posao ukoliko bi im se obezbedila jedna zarada.

Povezano