petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Pred izložbu „Meda i pčelinjih proizvoda“: godina nepovoljna za pčelare (VIDEO)

Pred izložbu „Meda i pčelinjih proizvoda“: godina nepovoljna za pčelare (VIDEO)

Iz Kruševačkog društva pčelara dr Bogoljub Konstantinović, pred predstojeću izložbu „Meda i pčelinjih proizvoda“, godinu ocenjuju nepovoljno za pčelare i upozoravaju na smesu nalik medu koja se prodaje na pijaci .

Iz Kruševačkog društva pčelara dr Bogoljub Konstantinović, pred predstojeću izložbu „Meda i pčelinjih proizvoda“, godinu ocenjuju nepovoljno za pčelare i upozoravaju na smesu nalik medu koja se prodaje na pijaci. Zbog visokih temperatura u aprilu, ranom cvetanju bagrema u vremena kada društva nisu bila dovoljno jaka da iskoriste paŠU, ova godina za pčelare je po količini meda i razvoju pčelinjih društava lošija u odnosu na predhodnu.

Prosečan prinos po košnici bio je 10 kilograma meda, ocene su društva pčelara dr Bogoljub Konstantinović.

Pčelari koji još uvek nisu okončali radove u pčelinjacima, trebalo bi da pregledaju košnice i ukoliko nema dovoljno hrane da pčelama dodaju veće porcije hrane i zaštite ih od varoe, preporuka je predsednika udruženja pčelara doktor Bogoljub Konstantinović Dragana Manojlovića, koji je najavio i predstojeću tradicionalnu 26.  izložbu Meda i pčelinjih proizvoda, koja se ove godine održava pod pokroviteljstvom grada i Kruševačkih javnih preduzeća, od 19.  do 21. septembra, od 7 do 19 sati ispred hotela Rubin, gde će građani moći da obezbede zdrav med i pčelinje proizvode. Manojlović je upozorio sugrađane na smesu nalik medu, koja se prodaje na kruševačkim pijacama.

Med će ove godine u odnosu na predhodnu biti nešto skuplji od 50 do 100, i tegla će se prodavati po ceni od 550 do 600 dinara.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.