utorak, 24. novembar 2020.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Pred izložbu „Meda i pčelinjih proizvoda“: godina nepovoljna za pčelare (VIDEO)

Pred izložbu „Meda i pčelinjih proizvoda“: godina nepovoljna za pčelare (VIDEO)

Iz Kruševačkog društva pčelara dr Bogoljub Konstantinović, pred predstojeću izložbu „Meda i pčelinjih proizvoda“, godinu ocenjuju nepovoljno za pčelare i upozoravaju na smesu nalik medu koja se prodaje na pijaci .

Iz Kruševačkog društva pčelara dr Bogoljub Konstantinović, pred predstojeću izložbu „Meda i pčelinjih proizvoda“, godinu ocenjuju nepovoljno za pčelare i upozoravaju na smesu nalik medu koja se prodaje na pijaci. Zbog visokih temperatura u aprilu, ranom cvetanju bagrema u vremena kada društva nisu bila dovoljno jaka da iskoriste paŠU, ova godina za pčelare je po količini meda i razvoju pčelinjih društava lošija u odnosu na predhodnu.

Prosečan prinos po košnici bio je 10 kilograma meda, ocene su društva pčelara dr Bogoljub Konstantinović.

Pčelari koji još uvek nisu okončali radove u pčelinjacima, trebalo bi da pregledaju košnice i ukoliko nema dovoljno hrane da pčelama dodaju veće porcije hrane i zaštite ih od varoe, preporuka je predsednika udruženja pčelara doktor Bogoljub Konstantinović Dragana Manojlovića, koji je najavio i predstojeću tradicionalnu 26.  izložbu Meda i pčelinjih proizvoda, koja se ove godine održava pod pokroviteljstvom grada i Kruševačkih javnih preduzeća, od 19.  do 21. septembra, od 7 do 19 sati ispred hotela Rubin, gde će građani moći da obezbede zdrav med i pčelinje proizvode. Manojlović je upozorio sugrađane na smesu nalik medu, koja se prodaje na kruševačkim pijacama.

Med će ove godine u odnosu na predhodnu biti nešto skuplji od 50 do 100, i tegla će se prodavati po ceni od 550 do 600 dinara.

Povezano