četvrtak, 26. novembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s SSZ
 

Ekologija: Predavanje i radionica (VIDEO)

Ekologija: Predavanje i radionica (VIDEO)

Nevladino udruženje građana uz Beograda FORTRI, održalo je u Osnovnoj školi u Pepeljevcu predavanje o značaju i zaštiti šuma u okviru projekta EDUFOR uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u okviru projekta „Da svaki dan bude eko dan“ učenici škole „Strahinja Popović“ iz Dvorana i članovi Ekološkog pokreta „Bela breza“ održali su radionicu na kojoj je uzorkovana voda sa više lokacija sela Petine i iz Petinske reke.

Nevladino udruženje građana uz Beograda FORTRI, održalo je u Osnovnoj školi u Pepeljevcu predavanje o značaju i zaštiti šuma u okviru projekta EDUFOR uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Predavanja su interaktivna a učenici u grupnim i individualnim radovima , asocijacijama i recitacijama uče o osnovnim vrstama drveća, kakvih šuma ima u Srbiji i kako ih sačuvati. Namenjena deci 3. i 8. razreda, održana su u sedam kruševačkih Osnovnih škola a projekat EDUFOR će biti realizovan i u četiri beogradske i tri škole u Despotovcu.

A u okviru projekta „Da svaki dan bude eko dan“ učenici škole „Strahinja Popović“ iz Dvorana i članovi Ekološkog pokreta „Bela breza“ održali su radionicu na kojoj je uzorkovana voda sa više lokacija sela Petine i iz Petinske reke. Rezultati ispitivanja dobijenih radom  istaživačke laboratorije su pozitivni, voda sa svih točećih mesta, izvorišta i bunara je ispravna, a malo odstupanja primećeno je u vodi rečice Petine. Slične radionice održavaju se više puta u toku godine, a učenici, članovi Ekološke sekcije aktivni su u realizaciji svih projekata vezanih za očuvanje životne sredine.

Povezano