četvrtak, 26. novembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 1 m/s SSZ
 

Gradska toplana: Biće dovoljno uglja za normalan start grejne sezone

Gradska toplana: Biće dovoljno uglja za normalan start grejne sezone

Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine Grada Kruševca, Gradskoj toplani je odobreno dugoročno zaduživanja u iznosu od  60 miliona dinara za obrtna sredstva i nabavku energenata. U Gradskoj toplani ocenjuju da će, zbog povećane finansijske disipline i  stepena naplate potraživanja, odobreni iznos sredstava biti dovoljan za normalizaciju rada ovog javnog preduzeća.

– Zahvaljujući razumevanju Gradske uprave, kruševčka Toplana pravovremeno će obezbediti dovoljne količine uglja za normalan start ovogodišnje grejne sezone – izjavio je dirktor ovog Javnog preduzeća Dragan Azdejković.

U ovoj godini, verovatno neće doći do povećanja cena grejanja s obzirom da će se ugalj nabavljati direktno od proizvođača, bez posrednika, kažu u gradskoj Toplani čime se značajno snižavaju troškovi poslovanja.

U prethodnih godinu i po dana, u Toplani su izmirili oko 3 miliona evra nasleđenih obaveza prema bankama i dobavljačima i u prilici su da redovno servisiraju sve troškove i obaveze.

– Građani su se ovog leta odazvali apelu Toplane da redovno plaćaju svoje račune što je značajno podiglo solventnost preduzeća i omogućilo nam da pravovremeno remontujemo postrojenja i obavimo pripreme za nesmetan rad sistema – ističe direktor Azdejković.

Povezano