utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
2°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 72%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

U sredu u Kruševcu 6. poljoprivredni sajam

U sredu u Kruševcu 6. poljoprivredni sajam

U Kruševcu se u sredu, 25. septembra održava šesti poljoprivredni sajam, koji organizuju Služba za poljoprivredu, budžetski Fond za podsticaj razvoja poljoprivrede Grada Kruševca i Poljoprivredna stručna i savetodavna služba, a pod pokroviteljstvom Grada Kruševca

Na sajmu će biti izloženo 80 grla krupne stoke, oko 150 grla iz oblasti kozarstva i ovčarstva, i 70 izlagača iz raznih oblasti poljoprivredne i prateće proizvodnje. Biće više izlagača iz oblasti stočne hrane, semenskog bilja, poljoprivredne opreme i mehanizacije, zemljoradničke zadruge, udruženja iz Rasinskog okruga i centralne Srbije.

Očekuju se gosti iz nemačkog „Bayer genetika“, delegacija holandske ambasade i opštine Bijeljina, regionalni savetnik za poljoprivredu za Zapadni Balkan.

U okviru sajma održava se stočarska izložba iz koje je ovaj sajam i proistekao. Za najbolja grla obezbeđene su nagrade, a biće proglašeni i nagrađeni najbolje predstavljeno selo i najbolje ukrašen slavski kolač, a novina je revijalna Bambino izložba-dece u narodnim nošnjama. Prema najavama, jednodnevni, 6. Sajam poljoprivrede koji se održava na prostoru Stočne pijace u Kruševcu.

Sajam Poljoprivrede u Kruševcu ove godine će po kvalitetu i broju izlagača premašiti prošlogodišnji ističe pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marko Milojević:

Organizatori Sajma su Služba za poljoprivredu, budžetski Fond za podsticaj razvoja poljoprivrede Grada Kruševca i Poljoprivredna stručna i savetodavna služba, a pokrovitelj je Grad Kruševac. Zahvaljujući sponzorstvu brojnih poljoprivrednih udruženja i kruševačkih preduzeća, iz gradskog budžeta će umesto planirana 3, za realizaciju sajma biti utrošeno 2 miliona dinara. Inače, prema najavama pomoćnika gradonačelnika za poljoprivredu Milojevića jednodnevni, 6. Sajam poljoprivrede koji se održava na prostoru Stočne pijace u Kruševcu trebalo bi da otvori ministar poljoprivrede Dragan Glamočić.

 

Povezano