subota, 27. februar 2021.

Kruševac
subota
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 6 m/s SZ
 

Dušanov mali tricikl osvaja srca

Dušanov mali tricikl osvaja srca

Da dobra ideja i spretne majstorske ruke para vrede potvrdio nezaposleni pravni tehničar iz Kruševca. Dušan Vujičić razvio sjajan patent koji se dopao mnogobrojnim kupcima u više zemalja

Izvor: S. Babović/V. Novosti

Mladi pravni tehničar Dušan Vujičić (30) nije imao stalan posao, pa je došao na ideju da od starih bicikala napravi neobične tricikle i ponudio ih na prodaju. Nije ni sanjao da će za nepune dve godine postati jedan od vodećih proizvođača unikatnih višenamenskih vozila. Od prvih para opremio je radionicu, osnovao firmu „Standard bajk“ u kojoj je i majstor i direktor!

– Supruga Iva nije radila, a već smo dobili sina Veljka, pa sam svuda tražio posao – priča Dušan. – Sve je krenulo od tih „ponika“, a iskustvo koje sam imao na prethodnim poslovima pomoglo mi je da još više usavršim majstorstvo obrade cevi. Znao sam da interesovanje postoji, jer izrada pokretnih vozila za reklame i druge namene, kod nas nije razvijena.

U kućnoj radionici Dušan je uz pomoć računara, bušilica, i aparata za varenje počeo da sklapa prve multifunkcionalne „skalamerije“ na točkovima. Oglasio se putem društvenih mreža i narudžbine su počele da pristižu. Sada uživa u poslu i jedva postiže da odgovori na potrebe.

Kupac sve vreme učestvuje u izradi, jer ceo proces može da prati putem interneta, daje sugestije i primedbe – objašnjava Dušan. – Imam 15 osnovnih modela, a mušterije mogu da biraju prema svojim potrebama. Mogu svaku zamisao da sprovedem u delo.

Danas se mogu videti širom Srbije, Crne Gore, ali ima ih i u Austriji, pa čak i u Americi. Među većim kupcima su i „Skijališta Srbije“, Ekološko društvo iz Valjeva, poznata poslastičarnica „Moritz Eis“.

Dušan kaže da je recept jednostavan: ne sme da se štedi na materijalu i nauštrb bezbednosti, vozilo uvek mora da funkcioniše, jer mušterije ne praštaju greške.

SANjA FABRIKU

Dušan kaže da bi bilo sjajno da otvori fabriku za proizvodnju višenamenskih vozila i da veruje da bi Grad stao iza takvog projekta. Prva serijska narudžbina mogla bi da uposli najmanje 20 radnika. Jedan originalno ručno izrađen tricikl košta od 4.000 do 10.000 evra.

 

Povezano