četvrtak, 18. april 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Trening-kurs inspektora Organizacije za zabranu hemijskog oružja (VIDEO)

Trening-kurs inspektora Organizacije za zabranu hemijskog oružja (VIDEO)

U Centru za stručno usavršavanje kadrova ABHO Vojske Srbije u Kruševcu, u toku je trening-kurs Inspektora Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

Realizacija kursa, na kome učestvuje 14 instruktora i 29 inspektora organizacije za zabranu hemijskog oružja, odnosno 40 službenika Ujedinjenih nacija iz 25 zemalja i 4 institucije sistema odbrane Republike Srbije, predstavlja kontinuitet uspešne saradnje Organizacije za zabranu hemijskog oružja i Ministarstva odbrane Srbije.

Učesnike treninga obišli su načelnik Štaba komande za obuku brigadni general Jelisije Radivojević, u pratnji komandanta garnizona Kruševac pukovnika Siniše Kresovića, i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je učesnicima poželeo puno uspeha u radu, sa željom da prenesu lepu sliku o Srbiji u svojim zemljama.

Obraćajući se polaznicima kursa, gradonačelnik je naglasio da je Centar za ABHO u Kruševcu jedan od najvažnijih u Srbiji, sa tradicijom dužom od 60 godina. Njegovi stručni kadrovi zaslužuju pažnju visokih vojnih krugova, a organizacija ovog kursa svakako ide u prilog toj činjenici.

„U prethodnom periodu Vojska Srbije nije imala adekvatan tretman, ali ćemo u narednom periodu njen nivo podići na najviši mogući stepen. Od vas očekujem da budete pravi ambasadori Srbije u svetu“, zaključio je Gašić.

Realizacija kursa predstavlja kontinuitet uspešne saradnje Organizacije za zabranu hemijskog oružja i Ministarstva odbrane Republike Srbije u implementaciji „Konvencije o zabrani hemijskog oružja“.

U poslednjih nekoliko godina saradnja sa organizacijom za zabranu hemijskog oružja (OPCW) je jako razvijena i uspešna, a naročito kada se radi o organizaciji i izvođenju ovakvih trening-kurseva, koji se realizuje sa realnim toksičnim hemikalijama. U periodu od 2007. godine, realizovano je 7 termina trening-kurseva sa realnim toksičnim hemikalijama za potrebe inspektorata Organizacije za zabranu hemijskog oružja u kome je obučeno 260 inspektora Ujedinjenih nacija za kontrolu hemijskog oružja.

Prošle godine na istoj lokaciji realizovana je i vežba pod nazivom „Istraga u slučaju navodne upotrebe hemijskog oružja“. O značaju ove vežbe govori i činjenica da su neki od inspektora učesnici vežbe angažovani na zadatku utvrđivanju upotrebe hemijskog oružja u Siriji.

Ovaka vrsta zajedničkih aktivnosti je naročito važna za nadgradnju funkcionalnih i operativnih sposobnosti Vojske Srbije i jedinica ABH službe u pružanju stručne pomoći drugim institucijama van Minisartsva odbrane, a posebno međunarodnim organizacijama i institucijama Ujedinjenih nacija.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.