utorak, 7. april 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
15°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 20%
Brzina vetra: 6 m/s SI
 

Dan Narodne biblioteke Kruševac (VIDEO)

Dan Narodne biblioteke Kruševac (VIDEO)

Dan Narodne biblioteke Kruševac 1. oktobar i 156 godina postojanja, biće obeležen sutra u čitaonici od 12 časova otvaranjem izložbe ,,Štamparstvo i izdavaštvo u periodu od 1885 do 1941. godine“ autora mr Snežane Nenezić i od 13 časova svečanom akademijom.

Direktorka biblioteke Violeta Mihajlović ističe da će ovom prilikom biti dodeljene nagrade najvernijim čitaocima i učenicima za najbolje radove na literarnom konkursu MOJ KUTAK U GRADU.

Tokom meseca oktobra, posvećenog knjizi, Biblioteka će promovisati nove naslove domaćih pisaca.

Od 9. do 11. oktobra Narodna biblioteka Kruševac sa Kulturnim centrom i Istorijskim arhivom, organizuje Sajam knjiga Rasinskog okruga. gde će promovisati najnoviji broj časopisa ,,Savremena biblioteka“, a tokom oktobra, meseca posvećenog knjizi, predstaviće i nove naslove zavičajnih pisaca i učestvovaće na Sajmu knjiga u Beogradu.

Narodna biblioteka Kruševac je najstarija ustanova u kulturi u gradu. Postoji 156 godina i najveća je javna biblioteka u Rasainskom okrugu sa 67 opštinskih, školskih i specijalnih biblioteka.Čitaocima, kojih je 7.700, na raspolaganju je preko 150.000 naslova.

Povezano