petak, 21. januar 2022.

Kruševac
petak
Naleti vetra.
Naleti vetra.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Emir Bekrić u Kruševcu (VIDEO)

Emir Bekrić u Kruševcu (VIDEO)

Nakon prijema kod gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića, naš proslavljeni atletski reprezentativac Emir Bekrić u prostorijama Centra za stručno usavršavanje održao je tribinu „Obrazovanje, sport i duhovnost“. Tribina je bila namenjena studentima Alfa univerziteta, koji pohađa i Bekrić. 

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić sa saradnicima, priredio je u Mozaik sali zgrade Gradske uprave prijem za atletskog reprezentativca Srbije Emira Bekrića i predstavnike Alfa univerziteta.

Emir Bekrić obradovao je naciju na nedavnom Svetskom prvenstvu u atletici, a danas i brucoše Alfa univerziteta u Kruševcu. Povodom početka nove akademske godine, osvajač bronzane medalje u trci na 400 metara prepone i student Fakulteta za menažment u sportu Alfa univerziteta, posetio je Kruševac kako bi održao tribinu o značaju obrazovanja, čemu je prethodio prijem u zgradi Gradske uprave.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, u ime Grada uručio je poklon Bekriću, istakavši, tom prilikom, da je osvajanje svetske bronze veliki uspeh.

Alfa univerzitet je prvi privatni univerzitet u jugoistočnoj Evropi, sa tradicijom preko 20 godina, a, prema rečima zamenika predsednika Saveta ovog univerziteta Vladana Babića, njegova perjanica je Fakultet za menadžment u sportu.

Prijemu u Mozaik sali prisustvovali su zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović i pomoćnici gradonačelnika Nikola Petrović i Mirjana Zlatanović.

Posle prijema kod gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića, Emir Bekrić u prostorijama Centra za stručno usavršavanje održao je tribinu „Obrazovanje, sport i duhovnost“. Tribina je bila namenjena studentima Alfa univerziteta, koji pohađa i Bekrić. Započela je snimkom, sada već legendarne, trke na 400 metara sa preponama na Svetskom prvenstvu u Moskvi kada je srpski reprezentativac Emir Bekrić osvojio bronzanu medalju.

Nakon uvodnog dela, kada je govorio dekan Fakulteta za menadžment u sportu Alfa univerziteta, nekada naš proslavljeni atletičar, Dragan Životić, Emir Bekrić je, po svojoj želji i zamisli fakulteta na kome studira, odgovarao na pitanja prisutnih studenata.

Tribini, koja su organizovali Alfa univerzitet i kruševački Centra za stručno usavršavanje, prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu Nikola Petrović, sekretar i trener Atletskog kluba Kruševac Goran Begović i studenti i brucoši ovog univerziteta.

Povezano