sreda, 27. januar 2021.

Kruševac
sreda
Naleti vetra.
Naleti vetra.
1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 3 m/s SSZ
 

Od ovog petka bez „Pobede“! (VIDEO)

Od ovog petka bez „Pobede“! (VIDEO)

List ,,Pobeda“ bi 16. novembra obeležio 70 godina postojanja, ali sutrašnji 3.103 broj neće se pojaviti na kioscima jer zbog blokade računa i nemogućnosti da reše velike finasijske probleme zaposleni su proglašeni tehnološkim viškom

Odlaskom na Biro rada dvanaest radnika lista ,,Pobeda“ rešiće se njihovo egzistencijalno pitanje. Dugovanja ovog preduzeća su 6,5 miliona dinara što je mnogo veća vrednost od opreme i mašina u njegovom vlasništvu.

Po rečima direktora  lista ,,Pobeda“ Nikole Popovića, očekivali su finansijsku pomoć od odgovornih, ali je to bilo nemoguće zbog blokade računa. O situaciji u Pobedi  bilo je reči i na sastanku sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem.

Za osnivanje novog preduzeća su potrebna sredstva, ali i podrška grada kako im je obećano. Prvi korak je odlazak na Biro rada, a nakon zakonom predviđenog vremena od šest meseci do godinu dana može da usledi i ponovno okupljanje novinara i stvaranja nekog novog lista, možda i sa istim nazivom ,,Pobeda“.

GRADONAČELNIK (VIDEO):

„Kroz stečaj ćemo probati da spasimo Pobedu“, rekao je u izjavi za Radio Televiziju Kruševac gradonačelnik Bratislav Gašić, i još:

Povezano