petak, 15. januar 2021.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno sa mogućim pljuskovima...
Uglavnom oblačno sa mogućim pljuskovima...
3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 43%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Savremeni dom: Preti socijalna katastrofa (VIDEO)

Savremeni dom: Preti socijalna katastrofa (VIDEO)

Zaposlenima Savremenog doma duguje se 25 plata i kako nema uslova za pokretanje proizvodnje, jer za to nedostaju repromatijal i novac, radnicima realno preti socijalna katastrofa, saopšteno je na današnjem skupu gradonačelniku Kruševca Bratislavu Gašiću

Na poziv radnika današnjem zboru u drvoprerađivačkom preduzeću Savremeni dom prisustvovao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić. Povod sastanka je bio sve dublja poslovna kriza u ovom preduzeću, a skupu su prisustvovali pored zastupnika akcijskog kapitala Ljubomir Šubara, direktor Nikola Vulović i predsednik kruševačkog sindikalnog veća Milenko Mihajllović.

Kriza u Savremenom domu posledica je desetogodišnjeg neodgovornog gazdovanja imovinom preduzeća, uključujući i neuspešnu i neodgovornu privatizaciju iz 2008., istakao je gradonačelnik Gašić. Grad nema instrumente da direktno pomogne Savremenom domu ali tražiće se od nadležnih institucija da se rešavanje problema ažurira.

Sa današnjeg sastanka upućen je zahtev Agenciji za privatizaciju da odobri prodaju dela imovine preduzeća za isplatu plata, a rukovodstvu fabrike da preispita poslovne ugovore i sankcioniše nesavesne zakupce jer opšti krizu dodatno multiplicira i neredovno plaćanje kririje najvećeg zakupca poslovnog prostora , turske kompanije ERSTE. Sastanak je okončan dogovorom da se i narednog meseca na sličnom skupu, razgovara o problemima u Savremenom domu.

Povezano