utorak, 19. januar 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
-2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 70%
Brzina vetra: 2 m/s IJI
 

Felix Sobotka na čelu fabrike „Henkel“ u Kruševcu

Felix Sobotka na čelu fabrike „Henkel“ u Kruševcu

Wolfgang Zettl (Volfgang Cetl), izvršni direktor „Henkela“ za centralnu i istočnu Evropu – za Južnu regiju (Rumunija, Bugarska, Moldavija i Srbija) preuzeo je i funkciju direktora sektora adhezivi tehnologije u „Henkel Srbija“ sa sedištem u Beogradu, saopštila je kompanija „Henkel“

Ova promena je stupila na snagu 1. septembra 2013. godine nakon što je Jovan Šarenac preuzeo nove dužnosti u „Henkel Dubai“ na poziciji direktora građevinskih lepkova za IMEA regiju (Indija, Bliski Istok i Afrika) i prodaje za zemlje Zaliva sa sedištem u Dubaiju.

Istovremeno je Felix Sobotka (Feliks Sobotka) imenovan za novog direktora „Henkelove“ fabrike u Kruševcu, umesto Ferenca Erdeia koji je preuzeo nove dužnosti u „Henkelovoj“ fabrici u Korošladanji u Mađarskoj.

Wolfgang Zettl je svoju karijeru u „Henkelu“ započeo u sektoru adhezivi tehnologije još 1999. godine u Austriji, odakle je 2000. godine prešao u Rumuniju. Poslednjih godina je kao izvršni direktor „Henkela“ za centralnu i istočnu Evropu – za Južnu regiju zaslužan za uspešno poslovanje sektora adhezivi tehnologije i veliki rast ostvaren na svim tržištima.

Jovan Šarenac je započeo svoju karijeru u „Henkelu“ pre devet godina, a 2010. godine je postao izvršni direktor „Henkel“ adhezivi tehnologije u Srbiji, kao najmlađi menadžer tog ranga u okviru kompanije „Henkel“ Centralna i istočna Evropa. Poslovna jedinica koju je predvodio beležila je izvanredne poslovne uspehe a brend „Cersit“ je postao jedan od najprepoznatljivijih brendova kako na domaćem, tako i na svim regionalnim tržištima za koja je bio zadužen.

Felix Sobotka je karijeru u „Henkelu“ započeo je 2006. godine u sektoru interne revizije. Fabrika „Henkela“ u Kruševcu zauzima veoma važno mesto u okviru kompanije „Henkel“ iz koje se snabdeva više od 55 miliona potrošača u više od 15 zemalja. Ova fabrika je prva setrifikovana fabrika u Srbiji sa ISO 50.001 standardom.

 

Povezano