ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
10°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Imendan Industrije „14.oktobar“ (VIDEO)

Imendan Industrije „14.oktobar“ (VIDEO)

Nizom prigodnih aktivnosti i svečanim koktelom za brojne zvanice iz političkog, javnog i privrednog života grada i okruga, u kruševačkoj Industriji mašina i komponenata 14. oktobar, obeležen je imendan preduzeća i jubilej, 90 godina postojanja i rada

Dodeljene su plakete prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću za unapređenje ukupnog poslovnog ambijenta i gradonačelničku Kruševca Bratislavu Gašiću za izuzetnu pomoć i podršku ovom gradskom kolektivu.

Industrija 14. oktobar osnovana je kapitalom austrijskih i mađarskih investitora 1923. godine kao Fabrika vagona, da bi u narednim decenijama prerasla u jednog od najvećih proizvođača građevinske mehanizacije i procesne opreme.

U prethodne dve decenije 14. oktobar prolazi ozbiljnu poslovnu krizu i danas je preduzeće u procesu restrukturiranja sa oko 1.500 radniika, za koje se traže adekvatni strateški partneri, istakao je na konferenciji za novinare generalni direktor Industrije Dragi Nestorović.

Sečenjem slavskog kolača obeležena je i slava Industrije, Pokrov presvete Bogodrodice, a na imendan, tradicionalno su kapije Industrije bile otvorene za građanstvo.

Povezano