sreda, 15. jul 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Delegacije ruskih gradova u poseti Trsteniku

Delegacije ruskih gradova u poseti Trsteniku

Povodom Dana opštine 15. oktobra, u dvodnevnoj poseti Trsteniku boravi privredno-politička delegacija gradova Aksaj i Jelec. Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić sa saradnicima, priredio je prijem za goste iz Rusije, na kome je bilo reči o ekonomskoj saradnji. U okviru posete, organizovan je niz poslovnih susreta, a članovi delegacije upoznati su sa privrednim i poljoprivrednim potencijalima ove opštine.

– Ono što je najvažnije jeste da ova dva grada imaju potrebu za zapošljavanjem stručne radne snage, a nešto što je najveći problem Srbije i Trstenika jeste velika stopa nezaposlenosti, a mi u Trsteniku imamo dosta kvalitetnog kadra. Žele da time pomognu Trsteniku i u narednom periodu vodićemo razgovore na tu temu –rekao je Aleksić. – Sa gradom Aksajom, ono što smo dogovorili u prethodnom periodu polako se realizuje. Do kraja meseca naši privrednici i proizvođači lozno-sadnog materijala će krenuti sa realizacijom podizanja zasada u Aksaju, a takođe prvi kontigent u komercijalnom smislu očekuje se do kraja godine. Sa gradom Jelecom, takođe, planiramo da proširujemo saradnju.

Viktor Sitnikov, poslanik Skupštine Lipecke oblasti siguran je u nastavak saradnje: – Nadam se da će se naša saradnja produžiti. Ako uzmemo u obzir da je Trstenik jedan od centara hidraulike i pneumatike, a Jelec takođe jedan od centara ove oblasti, očekujem da ćemo naći zajednički jezik i da će doći do komercijalne saradnje. Takođe, nadam se proširenju saradnje i u poljoprivrednoj oblasti.

– Jedan od ciljeva naše oblasti, jeste da nađemo zajedničke ciljeve za razvijanje naše saradnje. Drago će nam biti da vidimo raznovrsnu robu poljoprivredu u našoj Rostovskoj oblasti. Biće nam drago da od vaših ljudi preuzmemo tehnologiju gajenja poljoprivrednih proizvoda. Želimo da vidimo ljude iz vašeg kraja, stručnjake koji će raditi kod nas, koji će svoje znanje upotrebiti za razvitak naše saradnje –  rekao je Aleksej Golovin, gradonačelnik grada Aksaj.

Povezano